Вучић о инцидентима у Пазару: Забољело ме...!

Председник Владе Србије Александар Вучић тужан и разочаран због повика са трибина стадиона у Новом Пазару на првенственој утакмици против Црвене звезде.

Фудбал 29.08.2016 | 19:30
Вучић о инцидентима у Пазару: Забољело ме...!
Српски фудбал је ионако на ниским гранама, а још кад се на то додају и инциденти на трибинама, онда је свеукупна слика стварно тужна.

У Новом Пазару, током утакмице локалног суперлигаша и Црвене звезде у 7. колу Суперлиге Србије, догодили су се инциденти, када су домаћи навијачи, изнервирани одлукама судија, почели да гађају и госте и судије, па је утакмица била прекинута.

Оно што је још горе од тога јесу шовинистичка скандирања са трибина стадиона у Новом Пазару, попут: "Косово је поред Србије", "Ово је Турска", а узвикивано је и име Насера Орића, злочинца из рата у бившој Југославији.

У данашњем обраћању јавности, председник Владе Србије Александар Вучић говорио је и о овим инцидентима (у контексту подгрејане атмосфере у региону), истакавши да ће ускоро отићи у Нови Пазар и разговарати и са Бошњацима и са Србима.

"Заболело ме то што су најтише викали 'Вучићу педеру'. Много гласније су викали 'Убиј, закољи да Србин не постоји', и песме о Орићу, као што су други певали 'Убиј, закољи да Турчин не постоји'. То мора да се заустави", подвукао је Вучић.

Он је истакао да је Србија отаџбина свих њених грађана и да они морају да живе мирно.

"У Србији, док сам председник Владе, нећу дозволити да Бошњаци буду нападнути, као ни Срби, нити било који други грађани".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

X

29.08.2016 18:49

Па јес и мене мало заболи...

ОДГОВОРИТЕ