Vučić o incidentima u Pazaru: Zaboljelo me...!

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tužan i razočaran zbog povika sa tribina stadiona u Novom Pazaru na prvenstvenoj utakmici protiv Crvene zvezde.

Fudbal 29.08.2016 | 19:30
Vučić o incidentima u Pazaru: Zaboljelo me...!
Srpski fudbal je ionako na niskim granama, a još kad se na to dodaju i incidenti na tribinama, onda je sveukupna slika stvarno tužna.

U Novom Pazaru, tokom utakmice lokalnog superligaša i Crvene zvezde u 7. kolu Superlige Srbije, dogodili su se incidenti, kada su domaći navijači, iznervirani odlukama sudija, počeli da gađaju i goste i sudije, pa je utakmica bila prekinuta.

Ono što je još gore od toga jesu šovinistička skandiranja sa tribina stadiona u Novom Pazaru, poput: "Kosovo je pored Srbije", "Ovo je Turska", a uzvikivano je i ime Nasera Orića, zločinca iz rata u bivšoj Jugoslaviji.

U današnjem obraćanju javnosti, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić govorio je i o ovim incidentima (u kontekstu podgrejane atmosfere u regionu), istakavši da će uskoro otići u Novi Pazar i razgovarati i sa Bošnjacima i sa Srbima.

"Zabolelo me to što su najtiše vikali 'Vučiću pederu'. Mnogo glasnije su vikali 'Ubij, zakolji da Srbin ne postoji', i pesme o Oriću, kao što su drugi pevali 'Ubij, zakolji da Turčin ne postoji'. To mora da se zaustavi", podvukao je Vučić.

On je istakao da je Srbija otadžbina svih njenih građana i da oni moraju da žive mirno.

"U Srbiji, dok sam predsednik Vlade, neću dozvoliti da Bošnjaci budu napadnuti, kao ni Srbi, niti bilo koji drugi građani".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

X

29.08.2016 18:49

Pa jes i mene malo zaboli...

ODGOVORITE