Кошаркашице Србије, послије бронзе у Рију, девете на свијету!

Нове странице богате историје српске кошарке су исписане у Рију! Док су се изабраници Александра Ђорђевића окитили сребром, кошаркашице су стигле до бронзане медаље која је ученицама Марине Маљковић донела девето место на ФИБА светској ранг листи.

Кошарка 29.08.2016 | 12:30
Кошаркашице Србије, послије бронзе у Рију, девете на свијету!
Освајање бронзе у Рију донео је девојкама велики скок на ранг листи, сада смо у Топ 10! Србија је поправила позицију за чак пет места.

Пут на Играма за Ану Дабовић и екипу је био трновит... На старту није све ишло глатко, али девојке су биле најбоље када је било најпотребније. У четвртфиналу је збрисана Аустралија, у борби за финале против Шпаније није ишло, али све је дошло на своје против Француске.

Бронза је завршила око врата “орлица”, а прва медаља са Игара у историји женске кошарке је освојена. Пут Србије у Рију на занимљив начин описан је на званичном сајту ФИБА. О успеху чете Марине Маљковић говори се у суперлативу. Ове девојке су то и заслужиле!

“Србија је најкошаркашкија земља у Европи” - рекао је председник Кошаркашког савеза Драган Ђилас током Игара у Бразилу, а две медаље најбоље говоре о томе да није погрешио.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар