Košarkašice Srbije, poslije bronze u Riju, devete na svijetu!

Nove stranice bogate istorije srpske košarke su ispisane u Riju! Dok su se izabranici Aleksandra Đorđevića okitili srebrom, košarkašice su stigle do bronzane medalje koja je učenicama Marine Maljković donela deveto mesto na FIBA svetskoj rang listi.

Košarka 29.08.2016 | 12:30
Košarkašice Srbije, poslije bronze u Riju, devete na svijetu!
Osvajanje bronze u Riju doneo je devojkama veliki skok na rang listi, sada smo u Top 10! Srbija je popravila poziciju za čak pet mesta.

Put na Igrama za Anu Dabović i ekipu je bio trnovit... Na startu nije sve išlo glatko, ali devojke su bile najbolje kada je bilo najpotrebnije. U četvrtfinalu je zbrisana Australija, u borbi za finale protiv Španije nije išlo, ali sve je došlo na svoje protiv Francuske.

Bronza je završila oko vrata “orlica”, a prva medalja sa Igara u istoriji ženske košarke je osvojena. Put Srbije u Riju na zanimljiv način opisan je na zvaničnom sajtu FIBA. O uspehu čete Marine Maljković govori se u superlativu. Ove devojke su to i zaslužile!

“Srbija je najkošarkaškija zemlja u Evropi” - rekao je predsednik Košarkaškog saveza Dragan Đilas tokom Igara u Brazilu, a dve medalje najbolje govore o tome da nije pogrešio.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar