Фабрегас да пронађе нови клуб!

Нови менаџери у Премијер лиги почели су посао одстрањивањем важних и скупих играча. И Конте им се придружио.

Фудбал 29.08.2016 | 10:00
Фабрегас да пронађе нови клуб!
Нови менаџер Челсија, Антонио Конте, који је режим на Стафморд бриџу отворио освајањем максималних девет бодова у прва три кола Премијер лиге, према сазнањима тиражног таблоида "Тхе Сун" донео је једну веома болну одлуку.

Болну, пре свега за Сеска Фабрегаса (29).

Док се приближава последњи дан прелазног рока, 31. септембар, Италијан је наводно експлицитно саопштио некадашњем асу Арсенала и Барселоне, трофејном везисти Фабрегасу, да је јако важно да се потруди око проналажења ангажмана у новом клубу.

У супротном, пише "Тхе Сун", тешко да ће се наиграти такмичарског фудбала у клубу који га је купио 2014. године.

Занимљиво, Фабрегас је тада, као играч Барселоне, имао опцију и да се врати у Арсенал, код Арсена Венгера, али је изабрао да ради са Жозеом Мурињом у Челсију, ујео за срце бившег менаџера и навијаче "тобждија", а сада га чека селидба са "Бриџа", можда и из Лондона, Енглеске...

Челси је овог лета већ нудио Фабрегаса италијанском Јувентусу, који се није упецао, већ је резерве за Пола Погбу пронашао у Миралему Пјанићу и, можда, Блазу Матуидију, који се и даље очекује у Торину.

Конте, који се одлучио да с новајлијом Нголом Кантеом упари нашег Немању Матића (и за сада је погодио), наводно пожалио се власнику Роману Абрамовичу да радне навике и пожртвованост Фабрегаса нису на задовољавајућем нивоу и да он с таквим приступом не може да конкурише за први тим.

Претпоставка је да Конте жели "у минут до 12" продајом Фабрегаса да заради свежу готовину којом би до 31. августа у поноћ појачао одбрану, у којој – када су сениори у питању – има само малу групу играча, углавном ветерана: Џон Тери, Гари Кејхил, Бранислав Ивановић, Сезар Аспиликуета и тешко повређени Курт Зума.

Калиду Кулибали из Наполија један је од штопера којег Италијан покушава да доведе на "Бриџ", након што су два конкретна покушаја да се купи Алесио Ромањоли пропала, јер је Милан обавестио "плавце" да тај млади фудбалер није на продају, без обзира на цену.

У Челси би ових дана требало да стигне и леви бек Фиорентине, шпански фудбалер Маркос Алонсо.

Оштро по звездама

Фабрегас није једина звезда на Острву која се нашла на литици после промене менаџера у летњем периоду. Капитен Манчестер ситија, Џо Харт, склоњен је у други план и стављен на трансфер листу одмах по доласку Пепа Гвардиоле, док је Мурињо своју страховладу на другом делу Манчестера почео одстрањивањем Бастијана Швајнштајгера из свлачионице и пре првог заједничког тренинга.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар