Fabregas da pronađe novi klub!

Novi menadžeri u Premijer ligi počeli su posao odstranjivanjem važnih i skupih igrača. I Konte im se pridružio.

Fudbal 29.08.2016 | 10:00
Fabregas da pronađe novi klub!
Novi menadžer Čelsija, Antonio Konte, koji je režim na Stafmord bridžu otvorio osvajanjem maksimalnih devet bodova u prva tri kola Premijer lige, prema saznanjima tiražnog tabloida "The Sun" doneo je jednu veoma bolnu odluku.

Bolnu, pre svega za Seska Fabregasa (29).

Dok se približava poslednji dan prelaznog roka, 31. septembar, Italijan je navodno eksplicitno saopštio nekadašnjem asu Arsenala i Barselone, trofejnom vezisti Fabregasu, da je jako važno da se potrudi oko pronalaženja angažmana u novom klubu.

U suprotnom, piše "The Sun", teško da će se naigrati takmičarskog fudbala u klubu koji ga je kupio 2014. godine.

Zanimljivo, Fabregas je tada, kao igrač Barselone, imao opciju i da se vrati u Arsenal, kod Arsena Vengera, ali je izabrao da radi sa Žozeom Murinjom u Čelsiju, ujeo za srce bivšeg menadžera i navijače "tobždija", a sada ga čeka selidba sa "Bridža", možda i iz Londona, Engleske...

Čelsi je ovog leta već nudio Fabregasa italijanskom Juventusu, koji se nije upecao, već je rezerve za Pola Pogbu pronašao u Miralemu Pjaniću i, možda, Blazu Matuidiju, koji se i dalje očekuje u Torinu.

Konte, koji se odlučio da s novajlijom Ngolom Kanteom upari našeg Nemanju Matića (i za sada je pogodio), navodno požalio se vlasniku Romanu Abramoviču da radne navike i požrtvovanost Fabregasa nisu na zadovoljavajućem nivou i da on s takvim pristupom ne može da konkuriše za prvi tim.

Pretpostavka je da Konte želi "u minut do 12" prodajom Fabregasa da zaradi svežu gotovinu kojom bi do 31. avgusta u ponoć pojačao odbranu, u kojoj – kada su seniori u pitanju – ima samo malu grupu igrača, uglavnom veterana: Džon Teri, Gari Kejhil, Branislav Ivanović, Sezar Aspilikueta i teško povređeni Kurt Zuma.

Kalidu Kulibali iz Napolija jedan je od štopera kojeg Italijan pokušava da dovede na "Bridž", nakon što su dva konkretna pokušaja da se kupi Alesio Romanjoli propala, jer je Milan obavestio "plavce" da taj mladi fudbaler nije na prodaju, bez obzira na cenu.

U Čelsi bi ovih dana trebalo da stigne i levi bek Fiorentine, španski fudbaler Markos Alonso.

Oštro po zvezdama

Fabregas nije jedina zvezda na Ostrvu koja se našla na litici posle promene menadžera u letnjem periodu. Kapiten Mančester sitija, Džo Hart, sklonjen je u drugi plan i stavljen na transfer listu odmah po dolasku Pepa Gvardiole, dok je Murinjo svoju strahovladu na drugom delu Mančestera počeo odstranjivanjem Bastijana Švajnštajgera iz svlačionice i pre prvog zajedničkog treninga.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar