Ф1 - Розберг: Луис ми је много олакшао посао у Белгији!

Возач Мерцедеса Нико Розберг рекао је да је задовољан победом трци Формуле 1 за Велику награду Белгије.

Остали спортови 29.08.2016 | 08:15
Ф1 - Розберг: Луис ми је много олакшао посао у Белгији!
"Ово је био одличан викенд и задовољан сам резултатом", рекао је Розберг после трке.

Розберг је тријумфовао у Белгији, остварио 20. победу у каријери, шесту у сезони, а своју прву на стази Спа Франкоршан. Њему су навијачи звиждали док је давао изјаву по уручивању трофеја.

"Знам да сте ви навијачи разочарани пошто сте желели да Макс Верстапен буде на подијуму. Али, он је млад, његово време ће доћи", рекао је Розберг.

Он је честитао клупском колеги Луису Хамилтону на освајању трећег места, пошто је Британац стартовао са последње позиције.

"Од последњег до трећег места, прилично је импресивно. Осећам се сјајно због победе, ово је легендарна стаза. Луис је кренуо са зачеља, што ми је много олакшало, али сигуран сам да ће се вратити у Монци", рекао је Розберг.

Друго место на стази Спа Франкоршан освојио је возач Ред Була Данијел Рикардо.

"Било је кул. После прве кривине смо претрпели штету, али успели смо да се вратимо. Сјајно је што сам успео да оставим Луиса иза себе. Имамо три узастопна пласмана на подијум. Наш темпо није био лош и држали смо се прилично добро. Мислим да ће трка у Монци бити најзахтевнија до краја првенства, али ту су још Сингапур и Сузука", рекао је Рикардо.

Актуелни светски првак Луис Хамилтон захвалио је екипи на добром раду пошто су успели да на време припреме три нова мотора.

"Ја сам заправо испред ових момака по питању мотора, што је добра ствар. Ово је био невероватан дан и сјајна трка. То заиста нисам очекивао, нисам знао шта је могуће. Изашао сам са позитивним ставом и то се исплатило. То смо урадили заједно, као тим. Момци су обавили изузетан посао, лако је погрешити, али сва три мотора су радила савршено" рекао је троструки светски шампион.

Старт данашње трке био је хаотичан, а догодио се и удес Кевина Магнусена из Реноа, због чега је трка била прекинута, а Хамилтон је рекао да је захвалан што је могао да извуче најбоље из свега тога.

"Мислим да сада имам више мотора од већине и борба почиње. Надам се да ћемо имати чистији други део сезоне и да ћемо имати веома добре борбе на стази", рекао је британски возач.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар