СДС: Хитне мјере за опоравак друштва

Представници Српске демократске странке представили су Платформу за локалне изборе која садржи низ хитних мјера, али и дугорочних активности које ће, како тврде у СДС-у промијенити силазну путању којом иде Српска под вођством актуелне власти. СДС је представио и слоган за предстојеће локалне изборе.

Република Српска 28.08.2016 | 21:56
СДС: Хитне мјере за опоравак друштва
СДС и ти – заједно можемо све. То је слоган под којим ће ова политичка странка наступити на престојећим локалним изборима. У СДС-у су промовисали и подслогане: СТОП ЗАДУЖИВАЊУ, БРОЈНИЈА СРПСКА, ЈАЧЕ ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ и СПРИЈЕЧИМО КРИМИНАЛ – СПАСИМО СРПСКУ, што представља програмске планове на изборима.

У СДС-у су сачинили и платформу која садржи 20 хитних мјера за опоравак друштва, локалних заједница и увођење владавине права. Република Српска се налази у великој економској кризи, кажу у СДС-у, која није изазвана споља, како тврди актуелна власт, него је посљедица прекомјерног задуживања и непланског трошења.

Како тврде у СДС-у, актуелна власт није расвијетлила ни једну аферу, због чега је јасно да у Српској нема воље за борбу против криминала.

Због лошег односа власти трпе и локалне заједнице, кажу у СДС-у. Зато предлажу хитно повећање надлежности општина и градова и прилагођавања законских регулатива потребама становништва.

Рјешење лошег стања, у СДС-у виде у пет дугорочних политика излаза међу којима су поред борбе против криминала, и европске интеграције, помирење, али прије свега  реформе.

Шеф Тима за политику кампање СДС-а Драган Ћузулан је дадао и да СНСД нема визију развоја и напретка Републике Српске, него да само изазива конфликате, те да референдумом о Дану Републике покушава придобити гласаче. Локални избори у БиХ заказани су за 2. октобар.