SDS: Hitne mjere za oporavak društva

Predstavnici Srpske demokratske stranke predstavili su Platformu za lokalne izbore koja sadrži niz hitnih mjera, ali i dugoročnih aktivnosti koje će, kako tvrde u SDS-u promijeniti silaznu putanju kojom ide Srpska pod vođstvom aktuelne vlasti. SDS je predstavio i slogan za predstojeće lokalne izbore.

Republika Srpska 28.08.2016 | 21:56
SDS: Hitne mjere za oporavak društva
SDS i ti – zajedno možemo sve. To je slogan pod kojim će ova politička stranka nastupiti na prestojećim lokalnim izborima. U SDS-u su promovisali i podslogane: STOP ZADUŽIVANJU, BROJNIJA SRPSKA, JAČE LOKALNE ZAJEDNICE i SPRIJEČIMO KRIMINAL – SPASIMO SRPSKU, što predstavlja programske planove na izborima.

U SDS-u su sačinili i platformu koja sadrži 20 hitnih mjera za oporavak društva, lokalnih zajednica i uvođenje vladavine prava. Republika Srpska se nalazi u velikoj ekonomskoj krizi, kažu u SDS-u, koja nije izazvana spolja, kako tvrdi aktuelna vlast, nego je posljedica prekomjernog zaduživanja i neplanskog trošenja.

Kako tvrde u SDS-u, aktuelna vlast nije rasvijetlila ni jednu aferu, zbog čega je jasno da u Srpskoj nema volje za borbu protiv kriminala.

Zbog lošeg odnosa vlasti trpe i lokalne zajednice, kažu u SDS-u. Zato predlažu hitno povećanje nadležnosti opština i gradova i prilagođavanja zakonskih regulativa potrebama stanovništva.

Rješenje lošeg stanja, u SDS-u vide u pet dugoročnih politika izlaza među kojima su pored borbe protiv kriminala, i evropske integracije, pomirenje, ali prije svega  reforme.

Šef Tima za politiku kampanje SDS-a Dragan Ćuzulan je dadao i da SNSD nema viziju razvoja i napretka Republike Srpske, nego da samo izaziva konflikate, te da referendumom o Danu Republike pokušava pridobiti glasače. Lokalni izbori u BiH zakazani su za 2. oktobar.



(BN televizija)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

SELO GORI A BABA SE CESLJA

28.08.2016 14:42

Braco u pamet Hrvati i Muslimani iz NATOa dobijaju oruzije da uniste RS a vi sjedite i pametujete zar ne vidite crne oblake treba se pripremati za nevrijeme ili cete i vi za Bg ima nas koji ne mogu odavde ...

ODGOVORITE
Name

Mato

28.08.2016 15:00

Ajde obrazlozi to za oruzje,gdje su ti dokazi,ha Dodiku trebaju papci poput tebe da ginu za njega.

Name

Dr

28.08.2016 15:06

Jedino SDS ima neku politiku i program. Ostale stranke mlate praznu slamu.

ODGOVORITE
Name

Dragan

28.08.2016 21:03

Ko da sprovede te promene? U SDS nije ostalo ni deset istinskih inelektualaca. Ostalo su penzionisani panduri, nastavnici fizičkog, moleri i parketari. Kakve promene oni mogu sprovesti? Recite mi jednog čoveka iz današnje SDS da nešto znači u svojoj primarnoj struci?

ODGOVORITE
Name

Pero

28.08.2016 21:16

Dodik je mafijas ali tesko ce ga sa vlasti skinuti Cuzulan i ekipa nesposobih likova. Kakvu je ekipu skupio Mladen pa da ih je Milo biro izabrao bi bar malo bolje.

ODGOVORITE
Name

КСС

01.09.2016 13:27

Драгане гријешите ,из СДС-а јесу отишли многи ,они којима је стало до личне промоције и користи .Не потцјењујте оне који увијек остају вјерни СДС-у а интелектуалци су, међу којима смо и ја и мој супруг

ODGOVORITE
Name

Dragan

01.09.2016 18:04

Poštovana, glasam za SDS od osnivanja te stranke. Veoma mi teško padne kad vidim u šta se stranka pretvorila. Verujte, sve sam sem Dodikov simpatizer. Ali, SDS nije više ni senka onog od nekad.

Name

Ксс

01.09.2016 13:29

И много сам значајна у струци, Драгане

ODGOVORITE