"Спремни да изазову сукобе ради власти"

Предједник ПзП-а и члан Демократског фронта Небојша Медојевић рекао је, поводом нових дешавања на граници Црне Горе и Косова и постављања гнијезда САЈ-а, да је већ упозоравао да премијер Мило Ђукановић и његов колега из сусједства Хашим Тачи од раније спремају планирани сукоб.

Регион 28.08.2016 | 21:54
"Спремни да изазову сукобе ради власти"
"Подизање тезнија око демаркације границе измедју Црне Горе и КиМ, није случајна и може бити искоришћења за иницирање неког оружаног сукоба у Црној Гори, да би се спасио корумпирани режим Ђукановића, који убрзано губи подршку бирача и који, чак ни уз помоћ страних амбасада и неких дјелова опозиције, више не може да опстане на власти".

"Такву акцију Ђукановић је већ спровео 2006. године, дан пред парламентарне изборе, када му је пријетила опасност да на првим изборима у независној Црној Гори изгуби васт због сјајног резултата ПзП. Акцијом "Орлов лет", Ђукановић је успио да престраши Албанце и да освоји један мандат, који му је недостајо за формирање Владе", рекао је Медојевић.

Он се такође осврнуо и на долазак Тахира Велијуа који је отворено пропагирао Велику Албанију у Тузима.

"Долазак есктремисте Велијуа и допуштање одржавања скупа у Тузима у вези отцепљења дијела територије и припајања Албанији, упади албанских есктремиста са Косова на територију Црне Горе, слање САЈ на границу са КиМ, могу бити дио опасног плана Ђукановића и Тачија да изазивањем неког оружаног сукоба, покушају да зауставе процес демократских промјена у Црној Гори. Зато позивам све наше суграђане Албанце да не насједају на евентуалне провокације и изрежиране конфликте и сукобе и да не допусте корумпираним лидерима какви су Ђукановић и Тачи да се играју са миром, стабилности и људским животима".

"Очекујем и да ће Амбасада САД и ЕУ, које су до сада отворено подржале Ђукановића и одржавале га на власти, упркос свима познатим изборним крадјама, политичкој корупцији, да искористе свој утицај и механизме и да превентивно дјелују у циљу спречавања могућег понављања сценарија из Куманова и у Црној Гори.  Избори 16.октобра су прилика да овај опасни, корумпирани и криминализовани режим смијенимо мирним путем, јединством и ријешеношћу да и Црна Гора постане слободна и дмеократск држава у којој ћемо сва отворена питања, па и албанско питање решавати мирним демократским, политичким средствима", написао је Медојевић у саопштењу.

Члан ДФ-а је казао да је вријеме да се сви уједине и да се посвете другим темама као што су отварање фабрика и запошљавање, не могућим режираним сукобима од стране Ђукановића.

"Политичари којима од опстанка на власти зависи слобода, који се плаше демократије и суочавања са независним судовима, су спремни на све, па чак и да изазову сукобе и хаос, само да би опстали на власти".

"Зато је сада више него икад, потребна грађанска храброст и мудрост, да освојимо побједу , сачувамо градјански мр, мултиетнички склад и нашу заједничку кућу Црну Гору, коју ћемо заједнички уређивати да буде добра и праведна за све њене укућане. Вријеме је да се боримо за отварање фабрика, нова добро плаћена радна мејста за младе, веће плате и достојанство радника, а не да поново будемо увучени у сукобе, да би Ђукановић и Тачи чували своју власт и богатсво опљачкано од народа", закључио је Медојевић.

(Вијести.ме)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Балканска филхармонија

28.08.2016 13:53

Гдје год на овим просторима да се окренеш, коров у власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анестезија

28.08.2016 14:03

Значи опет циркус, лудилу никад краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ован

28.08.2016 14:12

Док је оваца биће и вуне народ гласа једне те исте

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

28.08.2016 15:01

А Баја је као бољи од ове двојице?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Све за фотељу

28.08.2016 16:01

Ако је ово све истина,ликови овог типа су зрели за психијатрију.Знаци спремни су за рат у којем они и нико њихов, неце уцествовати. Спремни су да зртвују све сто није њихово.

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

28.08.2016 17:58

Трећег нема....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Розхајаз

28.08.2016 21:00

Једи говна медојевицу мило је мило он је спсијо црну гору па и тебе гјубре једно какав рати бакраци зар ти ниј било доста

ОДГОВОРИТЕ