"Spremni da izazovu sukobe radi vlasti"

Predjednik PzP-a i član Demokratskog fronta Nebojša Medojević rekao je, povodom novih dešavanja na granici Crne Gore i Kosova i postavljanja gnijezda SAJ-a, da je već upozoravao da premijer Milo Đukanović i njegov kolega iz susjedstva Hašim Tači od ranije spremaju planirani sukob.

Region 28.08.2016 | 21:54
"Spremni da izazovu sukobe radi vlasti"
"Podizanje teznija oko demarkacije granice izmedju Crne Gore i KiM, nije slučajna i može biti iskorišćenja za iniciranje nekog oružanog sukoba u Crnoj Gori, da bi se spasio korumpirani režim Đukanovića, koji ubrzano gubi podršku birača i koji, čak ni uz pomoć stranih ambasada i nekih djelova opozicije, više ne može da opstane na vlasti".

"Takvu akciju Đukanović je već sproveo 2006. godine, dan pred parlamentarne izbore, kada mu je prijetila opasnost da na prvim izborima u nezavisnoj Crnoj Gori izgubi vast zbog sjajnog rezultata PzP. Akcijom "Orlov let", Đukanović je uspio da prestraši Albance i da osvoji jedan mandat, koji mu je nedostajo za formiranje Vlade", rekao je Medojević.

On se takođe osvrnuo i na dolazak Tahira Velijua koji je otvoreno propagirao Veliku Albaniju u Tuzima.

"Dolazak esktremiste Velijua i dopuštanje održavanja skupa u Tuzima u vezi otcepljenja dijela teritorije i pripajanja Albaniji, upadi albanskih esktremista sa Kosova na teritoriju Crne Gore, slanje SAJ na granicu sa KiM, mogu biti dio opasnog plana Đukanovića i Tačija da izazivanjem nekog oružanog sukoba, pokušaju da zaustave proces demokratskih promjena u Crnoj Gori. Zato pozivam sve naše sugrađane Albance da ne nasjedaju na eventualne provokacije i izrežirane konflikte i sukobe i da ne dopuste korumpiranim liderima kakvi su Đukanović i Tači da se igraju sa mirom, stabilnosti i ljudskim životima".

"Očekujem i da će Ambasada SAD i EU, koje su do sada otvoreno podržale Đukanovića i održavale ga na vlasti, uprkos svima poznatim izbornim kradjama, političkoj korupciji, da iskoriste svoj uticaj i mehanizme i da preventivno djeluju u cilju sprečavanja mogućeg ponavljanja scenarija iz Kumanova i u Crnoj Gori.  Izbori 16.oktobra su prilika da ovaj opasni, korumpirani i kriminalizovani režim smijenimo mirnim putem, jedinstvom i riješenošću da i Crna Gora postane slobodna i dmeokratsk država u kojoj ćemo sva otvorena pitanja, pa i albansko pitanje rešavati mirnim demokratskim, političkim sredstvima", napisao je Medojević u saopštenju.

Član DF-a je kazao da je vrijeme da se svi ujedine i da se posvete drugim temama kao što su otvaranje fabrika i zapošljavanje, ne mogućim režiranim sukobima od strane Đukanovića.

"Političari kojima od opstanka na vlasti zavisi sloboda, koji se plaše demokratije i suočavanja sa nezavisnim sudovima, su spremni na sve, pa čak i da izazovu sukobe i haos, samo da bi opstali na vlasti".

"Zato je sada više nego ikad, potrebna građanska hrabrost i mudrost, da osvojimo pobjedu , sačuvamo gradjanski mr, multietnički sklad i našu zajedničku kuću Crnu Goru, koju ćemo zajednički uređivati da bude dobra i pravedna za sve njene ukućane. Vrijeme je da se borimo za otvaranje fabrika, nova dobro plaćena radna mejsta za mlade, veće plate i dostojanstvo radnika, a ne da ponovo budemo uvučeni u sukobe, da bi Đukanović i Tači čuvali svoju vlast i bogatsvo opljačkano od naroda", zaključio je Medojević.

(Vijesti.me)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Balkanska filharmonija

28.08.2016 13:53

Gdje god na ovim prostorima da se okreneš, korov u vlasti.

ODGOVORITE
Name

Anestezija

28.08.2016 14:03

Znači opet cirkus, ludilu nikad kraja.

ODGOVORITE
Name

Ovan

28.08.2016 14:12

Dok je ovaca biće i vune narod glasa jedne te iste

ODGOVORITE
Name

posten

28.08.2016 15:01

A Baja je kao bolji od ove dvojice?

ODGOVORITE
Name

Sve za fotelju

28.08.2016 16:01

Ako je ovo sve istina,likovi ovog tipa su zreli za psihijatriju.Znaci spremni su za rat u kojem oni i niko njihov, nece ucestvovati. Spremni su da zrtvuju sve sto nije njihovo.

ODGOVORITE
Name

nn

28.08.2016 17:58

Trećeg nema....

ODGOVORITE
Name

Rozhajaz

28.08.2016 21:00

Jedi govna medojevicu milo je milo on je spsijo crnu goru pa i tebe gjubre jedno kakav rati bakraci zar ti nij bilo dosta

ODGOVORITE