Ивана: Посебно сам срећна због повратка ривалке

Најбоља српска спортисткиња Ивана Шпановић рекла је да је задовољна тријумфом на митингу Дијамантске лиге у Паризу.

Остали спортови 28.08.2016 | 18:30
Ивана: Посебно сам срећна због повратка ривалке
Шпановићева је тријумфовала у престоници Француске, а за то јој је био потребан само један скок, онај из друге серије од 6,90 метара.

Међутим, Ивана је показала колико је велика као особа јер је била задовољнија чињеницом да се Францускиња Елоиз Лесур вратила на стазу после паузе због повреде.

“Радујем се новој победи, али посебно сам се обрадовала сто се Елоиз вратила се на стазу после повреде. Једва сам чекала да је загрлим на стази И пожелим што бржи повратак на ниво резултата који смо навикли од ње”, рекла је Шпановићева.

Друга је била Британка Лорејн Уген (6,80), а трећа Естонка Ксенија Балта (6,75), док је олимпијска шампионка Тијана Бартолета скоком од 6,28 заузела претпоследње место.

Тактику за наступ на стадиону ’Стад д’Франс’ у Паризу тренер Обрадовић одредио је већ после митинга у Лозани, а то је да Ивана изведе само један исправан скок.

“У Париз нисмо дошли да јуримо бодове, јер је тријумфом у Лозани Ивана већ обезбедила победу у укупном пласману. Дошли смо да урадимо један квалитетан тренинг, циљ је био да се не истроши превисе И да што спремнија дочека финале Дијамантске Лиге у Цириху”, истакао је Обрадовић.

Освајачица бронзане медаље на Олимпијским играма у Рију је тако наставила фантастичан низ и учврстила се на првом месту са пет победа и укупно 56 поена, другопласирана Бритни Рис има 16.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар