Ђорђевић се не одриче Марковића тако лако!

Селектор "орлова" прокоментарисао намеру искусног бека да се опрости од репрезентације.

Кошарка 28.08.2016 | 15:30
Ђорђевић се не одриче Марковића тако лако!
Два велика успеха српске кошарке - сребрне медаље на шампионату света у Мадриду 2014. и на тек завршеним Олимпијским играма Рију - остаће упамћене и по двема нежељеним одлукама саопштеним после финалних утакмица.

Пре две године је Ненад Крстић рекао да му је то последњи наступ у репрезентацији, што се показало тачним, а сада је Милош Теодосић открио да његов дугогодишњи партнер у бековској линији, Стефан Марковић, такође намерава да се опрости од националног дреса.

"Нећу да му верујем", поручио је Александар Ђорђевић у разговору за викенд додатак "Спортског журнала".

Селектор Србије за 28-годишњег кошаркаша истиче да је "својим карактером обојио нашу екипу".

"Од њега почиње и завршава се наша борба. Има лидерску црту, фанатичан је у одбрани, посвећен раду. Теодосић за Стефана каже 'Он је мој капитен', толико га поштује".

"Орлови" су се са Ђорђевићем на клупи стабилизовали у европском и светском врху, али последња титула и даље је она коју су Бодирога, Стојаковић и остали пулени Светислава Пешића освојили 2002. године у Индијанаполису.

Била би штета да не будемо у најбољој могућој позицији за повратак на трон, када дође време за Еуробаскет 2017, с обзиром на то да су неки од највећих ривала (Француска, Шпанија) на биолошкој "низбрдици".

"Морамо да искористимо овај тренутак. Да бацимо сидро, чврсто га вежемо и почнемо да градимо кулу изнад куле. Скромношћу, незадовољавањем достигнутим нивоом, константним учењем. То сам рекао играчима још у свлачионици у Рију", подвукао је Ђорђевић.

Где има простора за напредак?

"Наша кошарка је тешка за скаутирање. Играмо лепо, одбраном смо већ препознатљиви, али морамо још боље. Да још више подигнемо атлетицизам играча и њихову физичку спремност".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар