Đorđević se ne odriče Markovića tako lako!

Selektor "orlova" prokomentarisao nameru iskusnog beka da se oprosti od reprezentacije.

Košarka 28.08.2016 | 15:30
Đorđević se ne odriče Markovića tako lako!
Dva velika uspeha srpske košarke - srebrne medalje na šampionatu sveta u Madridu 2014. i na tek završenim Olimpijskim igrama Riju - ostaće upamćene i po dvema neželjenim odlukama saopštenim posle finalnih utakmica.

Pre dve godine je Nenad Krstić rekao da mu je to poslednji nastup u reprezentaciji, što se pokazalo tačnim, a sada je Miloš Teodosić otkrio da njegov dugogodišnji partner u bekovskoj liniji, Stefan Marković, takođe namerava da se oprosti od nacionalnog dresa.

"Neću da mu verujem", poručio je Aleksandar Đorđević u razgovoru za vikend dodatak "Sportskog žurnala".

Selektor Srbije za 28-godišnjeg košarkaša ističe da je "svojim karakterom obojio našu ekipu".

"Od njega počinje i završava se naša borba. Ima lidersku crtu, fanatičan je u odbrani, posvećen radu. Teodosić za Stefana kaže 'On je moj kapiten', toliko ga poštuje".

"Orlovi" su se sa Đorđevićem na klupi stabilizovali u evropskom i svetskom vrhu, ali poslednja titula i dalje je ona koju su Bodiroga, Stojaković i ostali puleni Svetislava Pešića osvojili 2002. godine u Indijanapolisu.

Bila bi šteta da ne budemo u najboljoj mogućoj poziciji za povratak na tron, kada dođe vreme za Eurobasket 2017, s obzirom na to da su neki od najvećih rivala (Francuska, Španija) na biološkoj "nizbrdici".

"Moramo da iskoristimo ovaj trenutak. Da bacimo sidro, čvrsto ga vežemo i počnemo da gradimo kulu iznad kule. Skromnošću, nezadovoljavanjem dostignutim nivoom, konstantnim učenjem. To sam rekao igračima još u svlačionici u Riju", podvukao je Đorđević.

Gde ima prostora za napredak?

"Naša košarka je teška za skautiranje. Igramo lepo, odbranom smo već prepoznatljivi, ali moramo još bolje. Da još više podignemo atleticizam igrača i njihovu fizičku spremnost".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar