Божовић: Неки ће отићи, сад је све кристално јасно!

"Ове утакмице су показале ко може да игра на ком нивоу. Ако неко мисли да сам крив и да одем - то није проблем", порука је тренера Црвене звезде.

Фудбал 28.08.2016 | 14:45
Божовић: Неки ће отићи, сад је све кристално јасно!
Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић очекује тешку утакмицу у Новом Пазару (недеља, ТВ Арена спорт), после које ће његов тим отићи на паузу због обавеза репрезентације.

У тешком тренутку, после елиминације из квалификација за Лигу Европе, шеф струке првака Србије верује да његов тим ипак има квалитет да освоји три бода и настави серију тријумфа у Суперлиги.

"Очекује нас психолошки тешка утакмица због испадања из Европе и у таквом нерасположењу путујемо у Нови Пазар, али шта је ту је, морамо да се окренемо домаћем првенству и наставимо серију победа. Биће тешко, али ова екипа има квалитет и снагу да освоји нова три бода", рекао је Божовић на конференцији за новинаре на стадиону "Рајко Митић".

Утакмица на Градском стадиону у Новом Пазару почеће у недељу у 17.00 часова. Звезда за собом има узастопне првенствене победе против Металца, Младости, Радничког из Ниша и Радника из Сурдулице.

Божовић је најавио да ће одморити четворицу или петорицу играча у сутрашњем дуелу, међу којима ће бити и Александар Катаи, за кога се спекулише да ће напустити Звезду.

"Ништа не знам о томе. Мада постоје наговештаји да би могао да оде, али за сада нема ништа конкретно", додао је он.

Иако је нови суперлигашки меч пред Звездом, ипак је и даље најјачи утисак елиминација црвено-белих из Лиге Европе.

С тим у вези, Божовић је рекао да је "кренула хајка у медијима против страних играча" и да би неки волели да се врати време када је Звезда губила од Радничког из Крагујевца на свом терену и када је свима било досадно на стадиону, када су људи спавали на утакмицама.

Новинаре је занимало да ли Божовић сада прави планове за нову сезону, пошто је у неколико наврата рекао да није имао довољно времена да направи тим за ову сезону, што је на неки начин био и узрок елиминације из Европе.

"Све зависи да ли ћу остати овде. Ако ми дозволе да радим, радићу, ако ми не дозволе - нећу радити. Не тражим алиби, ако неко мисли да сам крив и да треба да одем, то није проблем. Ми смо преко ноћи склапали екипу, није било времена, не може ништа преко ноћи. Ако упоредите с другим клубовима, ово све изгледа као аматеризам. Треба да се направи допунска селекција играча, а ове утакмице су показале ко од играча може да игра на каквом нивоу. Сада су нам ствари кристално јасне", рекао је тренер црвено-белих.

Тренер Звезде навео је да би већ у децембру или јануару требало да се прави тим за наредну сезону уз постојећи костур тима и евентуална појачања, али да ни тада успех неће бити гарантован.

Упитан за стратегију у зимском прелазном року, Божовић се прво насмејао, а онда рекао да је стратегија "да преживимо".

Он је додао да ће из Звезде отићи "један или двојица играча", али да не мисли да ће Уго Вијеира да оде.

"Сада смо у бункеру, у рововима и циљ је да се извучемо. Јавно мњење се распуцало, прави негативну климу око клуба, траже промене, а не знају шта би после њих. После сваке промене буде још горе. Најбоље је овако како је за сада", подвукао је Божовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар