Марко Рог из Динама у Наполи за 13 милиона евра!

Сваког часа требало би да буде озваничен трансфер Марка Рога из загребачког Динама у Наполи. Цена - 13 (или 15) милиона евра, а плаћен је 4. Он тражи годишњу плату од 1,5 милион евра. Понуђено му 800.000 евра.

Фудбал 28.08.2016 | 14:00
Марко Рог из Динама у Наполи за 13 милиона евра!
Ако Наполи пристане да повећа годишњу плату 21-годишњем хрватском фудбалеру Марку Рогу са 800.000 на 1,5 милион евра, загребачки Динамо инкасираће 13 или 15 милиона евра (различите се суме помињу у италијанским и хрватским медијима!

Ако се ово заиста догоди, а медији у Италији наводе да се ради о сатима, Динамо Загреб ће само од трансфера овог лета зарадити најмање 43 милиона евра (али то није коначна сума, с обзиром на то да није познато за колико новца је португалски голман Едуардо отишао у Челси, а могуће је и да ће млади Анте Ћорић бити продат Манчестер ситију).

Дакле, на ових 43 или 45 милиона (ако је трансфер Рпга у Наполи 15 милиона евра), треба додати још које "милионче" од Едуарда, плус оних 20 милиона од играња (и победа) у квалификацијама за Лигу шампиона и улазак у групну фазу тог клупског такмичења.

Најмање 75 милиона евра овог лета!

Динамо је овог лета продао Марка Пјацу Јувентусу за 23 милиона евра (највећи клупски трансфер у историји хрватског фудбала) и Јосипа Брекала Волфсбургу за седам милиона евра. То је 30 милиона + Рог + Едуардо.

Везиста Марко Рог, којег је Динамо својевремено платио Сплиту 4 милиона евра, до пре само две године играо је у трећој хрватској лиги (Вараждин), да би две године касније играо за репрезентацију Хрватске на Европском првенству у Француској, са Динамом ушао у групну фазу Лиге шампиона, а сада би ушао у једну од најјачих лига Европе - Серију А.

Погледајмо само које је трансфере Динамо (читај: Здравко Мамић) остварио последњих година:

Марко Пјаца у Јувентус за 23 милиона евра, Лука Модрић је прешао у Тотенхем за 21 милион евра, Матео Ковачић у Интер за 15, Едуардо у Арсенал за 13,5, Ведран Ћорлука је постао дефанзивац Манчестер ситија за 13...

Онда и нешто мањи уговори - Јосип Брекало (Волфсбург, 7 милиона), Огњен Вукојевић(Динамо Кијев, 6 милиона), Јерко Леко (5,5 милиона), Марк Видука (Селтик, 5,3 милиона), Ивица Олић (ЦСКА, 5 милиона), Тин Једвај (Рома, 5 милиона), Домагој Вида (Динамо Кијев, 5 милиона), Ален Халиловић (Барселона, 5 милиона), Марцело Брозовић (Интер, 5 милиона), Шиме Врсаљко (Ђенова 4,8 милиона), Силвио Марић (Њукасл, 4,5 милиона)...

Све ово говори о колични новца која се слила у клупску касу, али и пословним могућностима човека кога многи навијачи Динама не воле, али резултати су више него видљиви.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар