Marko Rog iz Dinama u Napoli za 13 miliona evra!

Svakog časa trebalo bi da bude ozvaničen transfer Marka Roga iz zagrebačkog Dinama u Napoli. Cena - 13 (ili 15) miliona evra, a plaćen je 4. On traži godišnju platu od 1,5 milion evra. Ponuđeno mu 800.000 evra.

Fudbal 28.08.2016 | 14:00
Marko Rog iz Dinama u Napoli za 13 miliona evra!
Ako Napoli pristane da poveća godišnju platu 21-godišnjem hrvatskom fudbaleru Marku Rogu sa 800.000 na 1,5 milion evra, zagrebački Dinamo inkasiraće 13 ili 15 miliona evra (različite se sume pominju u italijanskim i hrvatskim medijima!

Ako se ovo zaista dogodi, a mediji u Italiji navode da se radi o satima, Dinamo Zagreb će samo od transfera ovog leta zaraditi najmanje 43 miliona evra (ali to nije konačna suma, s obzirom na to da nije poznato za koliko novca je portugalski golman Eduardo otišao u Čelsi, a moguće je i da će mladi Ante Ćorić biti prodat Mančester sitiju).

Dakle, na ovih 43 ili 45 miliona (ako je transfer Rpga u Napoli 15 miliona evra), treba dodati još koje "milionče" od Eduarda, plus onih 20 miliona od igranja (i pobeda) u kvalifikacijama za Ligu šampiona i ulazak u grupnu fazu tog klupskog takmičenja.

Najmanje 75 miliona evra ovog leta!

Dinamo je ovog leta prodao Marka Pjacu Juventusu za 23 miliona evra (najveći klupski transfer u istoriji hrvatskog fudbala) i Josipa Brekala Volfsburgu za sedam miliona evra. To je 30 miliona + Rog + Eduardo.

Vezista Marko Rog, kojeg je Dinamo svojevremeno platio Splitu 4 miliona evra, do pre samo dve godine igrao je u trećoj hrvatskoj ligi (Varaždin), da bi dve godine kasnije igrao za reprezentaciju Hrvatske na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, sa Dinamom ušao u grupnu fazu Lige šampiona, a sada bi ušao u jednu od najjačih liga Evrope - Seriju A.

Pogledajmo samo koje je transfere Dinamo (čitaj: Zdravko Mamić) ostvario poslednjih godina:

Marko Pjaca u Juventus za 23 miliona evra, Luka Modrić je prešao u Totenhem za 21 milion evra, Mateo Kovačić u Inter za 15, Eduardo u Arsenal za 13,5, Vedran Ćorluka je postao defanzivac Mančester sitija za 13...

Onda i nešto manji ugovori - Josip Brekalo (Volfsburg, 7 miliona), Ognjen Vukojević(Dinamo Kijev, 6 miliona), Jerko Leko (5,5 miliona), Mark Viduka (Seltik, 5,3 miliona), Ivica Olić (CSKA, 5 miliona), Tin Jedvaj (Roma, 5 miliona), Domagoj Vida (Dinamo Kijev, 5 miliona), Alen Halilović (Barselona, 5 miliona), Marcelo Brozović (Inter, 5 miliona), Šime Vrsaljko (Đenova 4,8 miliona), Silvio Marić (Njukasl, 4,5 miliona)...

Sve ovo govori o količni novca koja se slila u klupsku kasu, ali i poslovnim mogućnostima čoveka koga mnogi navijači Dinama ne vole, ali rezultati su više nego vidljivi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar