ПЛ: Рашфорд чувар Јунајтеда, Челси лако са Барнлијем, кренуо Лестер...

Манчестер Јунајтед задржао је максималан учинак после трећег кола Премијер лиге драматичном победом у Халу над домаћим Ситијем – 1:0 (0:0). Екипа Челсија задржала је максималан учинак у сезони, пошто је у трећем колу Премијер лиге била боља од Бурнлија код куће – 3:0 (2:0). Фудбалери Тотенхема и Ливерпула одиграли су нерешено 1:1 у дербију којим је отворено треће коло Премијер лиге.

Фудбал 28.08.2016 | 12:30
ПЛ: Рашфорд чувар Јунајтеда, Челси лако са Барнлијем, кренуо Лестер...
'Црвени ђаволи' дуго су се мучили да савладају Елдина Јакуповича, али је то на крају ипак пошто за ногом млађаном Маркусу Рашфорду у другом минуту судијске надокнаде – после сјајног продора и додавања капитена Вејна Рунија.

Екипа Жозеа Муриња сада има исти број бодова као и лидер Челси, који је у традиционалном поподневном термину лако победио Бурнли, док су 'Тигрови' претрпели први пораз после два уводна тријумфа.

Јунајтед је у потпуности надиграо домаћина, чак 29 пута шутирао је на гол, наспрам осам покушаја ривала, имао је лопту у својим ногама и константно претио, али је тек у финишу успео да забележи важну победу.

Почело је приликом за Златана Ибрахимовића, после продора Антонија Марсијала у десетом минуту, али је ударац Швеђанина главом завршио замало изнад пречке.

Узвратио је Роберт Снодграс из слободњака, пре него што је Јакупович спречио сјајан гол Хуана Мате после соло продора у 37. минуту, да би покушај Вејна Рунија у наставку акције био избијен са гол линије.

Тачку на прво полувреме ставио је Златан промашајем из ситуације из које то ретко чини, а ни у наставку се није много тога променило. Јунајтед је нападао, додуше са нешто мање конкретних прилика, да бисмо прву озбиљнију ситуацију пред голом домаћина видели у 74. минуту.

Руни је шутирао са ивице казненог поред стативе, да би јунак Рашфорд први пут намучио Јакуповича у 79. минуту. Није Манчестер одустајао, нову озбиљну шансу пропустио је Хенрик Мхитарјан, пре него што је Маркус одушевио све 'Ђаволе' на стадиону.

Играо се други минут надокнаде, 'Ваза' је одлично пробио по левом боку и послао лопту по земљи у петерац, одакле осамнаестогодишњи центарфор лако тресе мрежу и наставља свој невероватни успон у сениорском фудбалу.

Екипа Челсија задржала је максималан учинак у сезони, пошто је у трећем колу Премијер лиге била боља од Бурнлија код куће – 3:0 (2:0).

С друге стране, акутелни шампион Лестер Сити уписао је први тријумф од старта такмичарске године – победивши Свонси Сити на свом 'Кинг Пауер' стадиону – 2:1 (1:0).

До прва три бода стигао је и Арсенал сигурном игром на гостовању Вотфорду 1:3 (0:3), док је Евертон до свог првенца стигао минималцем над Стоуком на Гудисону – 1:0 (0:0).

У преосталим мечевима одиграним у традиционалном поподневном термину видели смо и два ремија – Кристал Палас је у завршини ишчупао бод пред својим навијачима против Борнмута 1:1 (0:1), а идентичан сценарио, као и резултат, виђен је и у дуелу Саутемптона и Сандерленда на Сент Мерису – 1:1 (0:0).

На отварању кола Тотенхем Хотспур и Ливерпул такође су ремизирали у дербију (1:1).

Тачку на трећу рунду најкомпетитивније лиге света ставиће Вест Бромич Албион и Мидлсборо од 14.30 у недељу, односно Манчестер Сити и Вест Хем Јунајтед два и по часа касније на Етихаду.

Од када је Антонио Конте сео на клупу 'Плаваца', екипа са Стамфорд Бриџа зна само за победе. Тако је било и овога пута, а да при том гости из Бурнлија нису имали шансе да избегну пораз.

Почело је голом већ у деветом минуту, када је наш Немања Матић дотурио лопту до Едена Азара, а Белгијанац протом направио фантастичан соло продор са половине терена и дивним ударцем погодио даљи угао гола гостију.

Деловало је да до одласка на одмор неће бити више погодака, али је онда Бразилац Вилијан у 41. минуту пронашао простор на рогљу казненог и ударцем по земљи у други угао савладао Тома Хитона. Могао је Челси и убедљивије да тријумфује, али смо до краја меча видели још само гол Виктора Мозеза.

Нигеријац је сјано испратио акцију саиграча и са друге стативе претворио центаршут Педра у коначних 3:0.

Осим Немање Матића, комплетан сусрет за домаћи састав одиграо је и капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић.

Трећа срећа била је за изабранике Клаудија Ранијерија јер је тачно толико сусрета било потребно шампионима из Лестера да стигну до прва три бода у новој сезони. 'Лисице' су пред својим навијачима наставиле традицију, под обилном кишом, тријумфом против 'Лабудова' из Велса.

Домаћин је кренуо офанзивно од самог старта, да би за вођство погодио најбољи стрелац тима Џејми Варди – истрчавши контру у свом стилу у 32. минуту, после одличног пâса Денија Дринквотера.

Тим резултатом завшрен је први део игре, да би после само седам минута игре у наставку и капитен Вес Морган уписао свој првенац у сезони – закуцавши лопту у мрежу са ивице петерца после скока Роберта Хута.

Већ четири минута касније могло је да буде и 3:0, али је Лукаш Фабијански прочитао ударац Ријада Махреза са беле тачке, пошто се Алжирац оглушио о 'правило' да пенал не би требало да изводи онај играч над којим је фаул направљен.

Целом плену по први пут су се радовали и навијачи Арсенала, а 'Тобџијама' остаје нада и да ће њихови љубимци у наставку године играти као у првих 45 минута сусрета са Вотфордом.

Екипа Арсена Венгера повела је у деветом минуту игре, када је Нордин Амрабат направио је пенал, а Санти Касорла рутински затресао мрежу Аурелија Гомеса.

Обе екипе су потом имале добре прилике, али је Тио Волкот био тај који је био прецизан – пошто је лепу асистенцију Алексиса Санчеса претворио у 2:0.

Н то није било све у првом полувремену јер је Месут Езил, у првом минуту надокнаде, ново додавање Чилеанца такође претворио у гол.

У другом делу игре виђено је далеко мање узбуђења, да би коначан резултат поставио скупоплаћени Роберто Переира у 57. минуту.

Успешан пред својим навијачима био је и Евертон, али су 'Карамеле' славиле уз доста среће. Филип Бардсли направио је фаул после корнера у 51. минуту, одговорност је преузео Лејтон Бејнс и погодио стативу, међутим – лопта се од стативе одбила до леђа несрећног Шаја Гивена и завршила иза линије.

Борнмут је голом Џошуе Кинга водио против Кристал Паласа од 11. минуту, два минута касније Јоан Кабај промашио је пенал, али је бод домаћима спасао Стив Дан, на асистенцију Џејсона Панчона, у трећем минуту надокнаде.

Исти резултат виђен је и на Сент Мерију, где је Џеј Родригес у 85. минуту анулурао пенал Џермејна Дефоа нешто раније, додуше уз велику помоћ Роба Пикфорда коме је лопта прошла 'кроз' руке.

Тотенхем је остварио други реми од почетка сезоне (има једну победу), док су ’Црвени’ стигли до бода након по једног тријумфа и пораза.

’Певци’ су се попели на пету позицију са пет бодова и налазе се три места изнад екипе Јиргена Клопа, која је сакупила бод мање.

Прво полувреме почело је у високом ритму и обе екипе кренуле су са опасним нападима. Гости су први припретили, потом је Тотенхем узвратио, пре него што је Мајкл Ворм најавио да ће имати фантастичан дан.

Роберто Фирмино одлично је прихватио додавање Манеа и лепо преварио чувара у казненом простору. Одложио је лопту до Кутиња, овај је са неких седам-осам метара неометан гађао ближи угао, али је други голман ’Певаца’ невероватно реаговао и ногом зауставио тај ударац.

У следећем минуту Кристијан Ериксен је искушао Симона Мињолеа на супротној страни, после чега је ритам на ’Вајт Харт Лејну’ мало опао. На следећу прилику чекало се до 26. минута – Кутињо је опет гађао искоса са леве стране, право у чувара мреже.

Ворм је у три наврата добрим истрчавањима и клизећим стартовима онемогућио Манеа да постигне погодак, али ни он није могао ништа у 44. минуту. Фирмино је побегао Ламели на левом боку, ушао у казнени простор, Аргентинац га је закачио и саплео, па је судија Роберт Медли оправдано показао на белу тачку.

Одговорност је преузео Џејмс Милнер, који је на овом мечу играо левог бека уместо Алберта Морена, послао лопту у једну, а противничког голмана у другу страну за 0:1 на полувремену.

Ништа мање интересантно није било на почетку другог дела игре – Ливерпул је наставио са нападима, али је имао среће што Садио Мане није добио други жути картон због неколико несмотрених фаулова. У 53. минуту пречка је спречила Жоела Матипа да повиси на 0:2 и на дебију у Премијер лиги затресе мрежу, да би који минут касније Манеу поништен погодак због минималног офсајда Адама Лалане.

Коначно су ’Певци’ почели да се буде и у периоду од 60. до 65. минута креирали три добре шансе за изједначење. Дајер је лепо вратио до Ериксена, чији шут је завршио изнад пречке.

Потом је Ламела натерао Мињолеа да избаци лопту у корнер. Управо је после тог ударца из угла Тотенхем имао најбољу прилику – Алдервеирелд је скочио на петерцу и гађао ближи угао, али је голман Ливерпула спречио свог друга из репрезентације да изједначи.

Оно што се није догодило тада, јесте десетак минута касније, када Дани Роуз погодио за 1:1. Опет је Дајер пробио по десном боку и центрирао на петера. Ламела је био у скоку са противником, лопта се одбила на другу стативу где је усамљени леви бек клуба из Лондона прихвата и шаље је уз ближу стативу.

Иако се очекивао буран финиш у Лондону, видели смо по једну полуприлику на обе стране. Алдервеирелд и Вајналдум нису пронашли пут до мреже, па је дерби трећег кола завршен без победника.

Српски репрезентативац Марко Грујић провео је читав меч на клупи за резервне играче.

Премијер лига – треће коло:

Тотенхем – Ливерпул 1:1 (0:1)
Роуз 72 - Милнер 43(п)
Челси – Барнли 3:0 (2:0)
Азар 9, Вилијан 41, Мозес 89
Кристал Палас – Борнмут 1:1 (0:1)
Дан 90+3 - Кинг 11
Евертон – Стоук 1:0 (0:0)
Гивен 51 (аг)
Лестер Сити – Свонси Сити 2:1 (1:0)
Варди 32, Морган 62 - Фер 81
Саутемптон - Сандерленд 1:1 (0:0)
Родригес 86 - Дефо 80(п)
Вотфорд – Арсенал 1:3 (0:3)
Переира 57 - Касорла 11(п), Санчес 40, Озил 45+1
Хал Сити – Манчестер Јунајтед 0:1

недеља:
14.30 Вест Бромич Албион – Мидлзбро
17.00 Манчестер Сити – Вест Хем

Табела:
1. Челси3 3 0 0 7:2 9
2. Манчестер Јунајтед 3 3 0 0 6:1 9
3. Евертон 3 2 1 0 4:2 7
4. Манчестер Сити 2 2 0 0 6:2 6
5. Хал Сити 2 2 0 1 4:2 6
6. Тотенхем Хотспур 3 1 2 0 3:2 5
7. Арсенал 3 1 1 1 6:5 4
8. Мидлсборо 2 1 1 0 3:2 4
9. Лестер Сити 3 1 1 1 3:3 4
10. Ливерпул 3 1 1 1 5:6 4
11. Вест Хем 2 1 0 1 2:2 3
12. Вест Бромич Албион 2 1 0 1 2:2 3
13. Бурнли 3 1 0 2 2:4 3
14. Свонси Сити 3 1 0 2 2:4 3
15. Саутемптон 3 0 2 1 2:4 2
16. Сандерланд 3 0 1 2 3:5 1
17. Кристал Палас 3 0 1 2 1:3 1
18. Вотфорд 3 0 1 2 3:6 1
19. Борнмут 3 0 1 2 2:5 1
20. Стоук Сити 3 0 1 2 2:6 1

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар