БЛ: Побједа Дортмунда, Шалке поражен у Франкфурту...

Фудбалери Борусије из Дортмунда отворили су прво коло Бундеслиге победом над Мајнцом од 2:1, док је екипа Шалкеа поражена у Франкфурту са 1:0.

Фудбал 28.08.2016 | 12:15
БЛ: Побједа Дортмунда, Шалке поражен у Франкфурту...
У преосталим мечевима, Волфсбург је славио у Аусбургу са 2:0, док је идентичним резултатом Келн био бољи од Дармштада. Једини реми виђен је на мечу Хамбурга и Инглштада 1:1.

На отварању немачке лиге актуелни шампион, минхенски Бајерн декласирао је Вердер са 6:0.

У последњем сусрету суботњег програма Борусија је у Мехенгладбаху била боља од Бајера из Леверкузена – 2:1.

Борусија је пред својим навијачима забележила прву победу на старту Бундеслиге, а за то се побринуо двоструки стрелац Пјер-Еменике Обамејанг.

Вицешампион Немачке је до прве праве прилике дошао у 17. минуту, када је на центаршут немачког репрезентативца Андреа Ширлеа Обамејанг главом савладао голмана Мајнца.

До краја првог полувремена Борусија је била бољи противник, али су тек у 89. минуту ставили тачку на меч поготком из пенала – који је постигао још једном репрезентативац Габона.

Нападач Мајнца Карим Онисиво је у 88. минуту у шеснаестерцу повукао Ширлеа и зарадио жути картон, а прецизан се беле тачке био је Обамејанг.

Једини погодак за екипу Мајнца постигао је Јапанац Јошиноро Муто, који је смањио предност у надокнади, али више није било времена и коначан резултат био је 2:1.

Шалке је у Франкфурту поражен са 1:0, а једини стрелац за победу Ајнтрахта био је Александер Меиер у 13. минуту. Исти играч је имао прилику да дуплира предност, али је у 68. минуту промашио пенал.

Српски фудбалер и бивши играч Војводине Мијат Гаћиновић је био у стартних једанаест домаћина, одиграо је 90. минута, да би га у надокнади времена заменио швајцарски нападач Харис Шеферовић.

На овом мечу виђен је и црвени картон за дефанзивца Хектора, који је као последњи играч срушио Холанђанина Јан- Клас Хунтелара и морао је 20 минута пре краја утакмице да напусти терен. Екипа из Аузбурга се до краја меча држала и сачувала минималну предност.

Хамбург и Инглштадт су ремизирали – стрелац за Хамбург био је амерички нападач Боби Вуд, на асистенцију голмана Ренеа Адлера у 30. минуту, а за Инглштад аустријски нападач Лукас Хинтесер у 79.

Келн је головима Марсела Рисеа у 11. и Антонија Модестеа у 61. лако савладао Дармштад, док је истим резултатом Волфсбург победио Аусбург – погоцима Данијела Дидавија у 35, односно Рикарда Родригеса у 89. минуту. Милош Јојић одиграо је последња три минута за домаће.

У последњем суботњем мечу Борусија из Менхенгладбаха савладала је Бајер Леверкузен 2:1 и придружила се екипама које су победама започеле нову сезону, Бајерну из Минхена, имењаку из Дортмунда, те Волфсбургу и Ајнтрахту.

РЕЗУЛТАТИ  1. КОЛА

Келн - Дармштат 2:0 (1:0)
/Рисе 11, Модесте 61/

Аугзбург – Волфсбург 0:2 (0:1)
/Дидави 35, Родригез 89/

Борусија Дортмунд – Мајнц 2:1 (1:0)
/Обамејанг 17, 89 – Муто 90/

Ајнтрахт – Шалке 1:0 (1:0)
/Мајер 13/

Хамбургер – Инголштат 1:1 (1:0)
/Вуд 30 – Хинтерзер 79/

Борусија Менхенгладбах - Бајер Леверкузен 2:1 (1:0)
/Хан 45+1, Штиндл 85 - Похјанпало 79)

недеља

Херта - Фрајбург (15:30)

Хофенхајм - РБ Лајпциг (17:30)

Одиграно у петак

Бајерн Михнен - Вердер 6:0 (2:0)
/Алонсо 9, Левандовски 13, 46, (п) 76 Лам 66, Рибери 73, /

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар