BL: Pobjeda Dortmunda, Šalke poražen u Frankfurtu...

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda otvorili su prvo kolo Bundeslige pobedom nad Majncom od 2:1, dok je ekipa Šalkea poražena u Frankfurtu sa 1:0.

Fudbal 28.08.2016 | 12:15
BL: Pobjeda Dortmunda, Šalke poražen u Frankfurtu...
U preostalim mečevima, Volfsburg je slavio u Ausburgu sa 2:0, dok je identičnim rezultatom Keln bio bolji od Darmštada. Jedini remi viđen je na meču Hamburga i Inglštada 1:1.

Na otvaranju nemačke lige aktuelni šampion, minhenski Bajern deklasirao je Verder sa 6:0.

U poslednjem susretu subotnjeg programa Borusija je u Mehengladbahu bila bolja od Bajera iz Leverkuzena – 2:1.

Borusija je pred svojim navijačima zabeležila prvu pobedu na startu Bundeslige, a za to se pobrinuo dvostruki strelac Pjer-Emenike Obamejang.

Vicešampion Nemačke je do prve prave prilike došao u 17. minutu, kada je na centaršut nemačkog reprezentativca Andrea Širlea Obamejang glavom savladao golmana Majnca.

Do kraja prvog poluvremena Borusija je bila bolji protivnik, ali su tek u 89. minutu stavili tačku na meč pogotkom iz penala – koji je postigao još jednom reprezentativac Gabona.

Napadač Majnca Karim Onisivo je u 88. minutu u šesnaestercu povukao Širlea i zaradio žuti karton, a precizan se bele tačke bio je Obamejang.

Jedini pogodak za ekipu Majnca postigao je Japanac Jošinoro Muto, koji je smanjio prednost u nadoknadi, ali više nije bilo vremena i konačan rezultat bio je 2:1.

Šalke je u Frankfurtu poražen sa 1:0, a jedini strelac za pobedu Ajntrahta bio je Aleksander Meier u 13. minutu. Isti igrač je imao priliku da duplira prednost, ali je u 68. minutu promašio penal.

Srpski fudbaler i bivši igrač Vojvodine Mijat Gaćinović je bio u startnih jedanaest domaćina, odigrao je 90. minuta, da bi ga u nadoknadi vremena zamenio švajcarski napadač Haris Šeferović.

Na ovom meču viđen je i crveni karton za defanzivca Hektora, koji je kao poslednji igrač srušio Holanđanina Jan- Klas Huntelara i morao je 20 minuta pre kraja utakmice da napusti teren. Ekipa iz Auzburga se do kraja meča držala i sačuvala minimalnu prednost.

Hamburg i Inglštadt su remizirali – strelac za Hamburg bio je američki napadač Bobi Vud, na asistenciju golmana Renea Adlera u 30. minutu, a za Inglštad austrijski napadač Lukas Hinteser u 79.

Keln je golovima Marsela Risea u 11. i Antonija Modestea u 61. lako savladao Darmštad, dok je istim rezultatom Volfsburg pobedio Ausburg – pogocima Danijela Didavija u 35, odnosno Rikarda Rodrigesa u 89. minutu. Miloš Jojić odigrao je poslednja tri minuta za domaće.

U poslednjem subotnjem meču Borusija iz Menhengladbaha savladala je Bajer Leverkuzen 2:1 i pridružila se ekipama koje su pobedama započele novu sezonu, Bajernu iz Minhena, imenjaku iz Dortmunda, te Volfsburgu i Ajntrahtu.

REZULTATI  1. KOLA

Keln - Darmštat 2:0 (1:0)
/Rise 11, Modeste 61/

Augzburg – Volfsburg 0:2 (0:1)
/Didavi 35, Rodrigez 89/

Borusija Dortmund – Majnc 2:1 (1:0)
/Obamejang 17, 89 – Muto 90/

Ajntraht – Šalke 1:0 (1:0)
/Majer 13/

Hamburger – Ingolštat 1:1 (1:0)
/Vud 30 – Hinterzer 79/

Borusija Menhengladbah - Bajer Leverkuzen 2:1 (1:0)
/Han 45+1, Štindl 85 - Pohjanpalo 79)

nedelja

Herta - Frajburg (15:30)

Hofenhajm - RB Lajpcig (17:30)

Odigrano u petak

Bajern Mihnen - Verder 6:0 (2:0)
/Alonso 9, Levandovski 13, 46, (p) 76 Lam 66, Riberi 73, /

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar