ДБ: Ко је наручио атентат на Аркана?

"Аркан ми је једном приликом рекао да је смењивањем Јовице Станишића Марко Милошевић постао нови шеф и јавне и ДБ МУП Србије", наводи се у биљешци.

Србија 27.08.2016 | 20:22
ДБ: Ко је наручио атентат на Аркана?
Арканово убиство наредили су Слободан Милошевић, Мирјана Марковић и њихов син Марко, пише у службеним биљешкама Државне безбједности Србије написаним 18. јануара 2000. године, три дана након што је командант Српске добровољачке гарде изрешетан у хотелу "Интерцонтинентал".

Аркан је са три хица у главу убијен у хотелу "Интерцонтинентал" 15. јануара 2000, а у службеним биљешкама од 18. јануара исте године пише:

"Све сумње Арканове породице и блиских сарадника усмерене су на адресу Слободана Милошевића и његовог сина Марка. Последњих годину дана Аркан се потпуно повукао и сву пажњу посветио свом приватном бизнису, отварајући ланац пекара и посластичарница широм Београда. Уместо Аркана је Бошко Радоњић (који је недавно ухапшен ван земље) одрађивао поверљиве податке за ДБ.

Његов главни помагач био је познати криминалац Шљука. Радоњић и Шљука су главни ортаци Марка Милошевића, који их је укључио у све своје мутне послове, од цигарета до дроге. Њих тројица су били на дневној вези и јавно су се дружили и састајали у Радоњићевом 'Лотос бару' у Кнез Михаиловој улици".

Забиљежена је и изјава Аркановог пријетеља:

"Аркан ми је једном приликом рекао да је смењивањем Јовице Станишића Марко Милошевић постао нови шеф и јавне и ДБ МУП Србије", наводи се у биљешци.

У прилог томе да су Милошевићи наредили Арканово убиство оперативци ДБ-а наводе да је људима из врха СПС-а и ЈУЛ-а који су били блиски Ражнатовићеви пријатељи забрањено да породици изјаве саучешће.

"Нико из тадашње владајуће левице, нити из врха службе ДБ-а није позвао телефоном, а камоли дошао да изјави саучешће Аркановој удовици. Поједини Арканови пријатељи блиски врху СПС и ЈУЛ открили су да им скренута пажња да се ни случајно не појављују на Аркановој сахрани", наведено је у службеној биљешци ДБ-а.

Лидер СРС-а и члан Одбора за контролу Служби безбједности Војислав Шешељ за "Српски телеграф" потврдио је да су биљешке аутентичне. Он каже да је Аркан страдао јер је намјеравао да сарађује са Хашким трибуналом.

"Тачно је све што пише у белешкама ДБ, о томе сам и ја писао у мојим књигама, у овом случају, Аркан се понудио да буде кључни сведок против Слободана Милошевића, у замену да се његово име избрише са хашких потерница".

"Знам да су Аркан и Марко били у сукобу, то није тајна. Никада није утврђено да ли је Аркан страдао због борбе око превласти у подземљу или због трагичних веза са породицом Милошевић, мада је сва прилика да је у питању ово друго", сматра Шешељ.

Извор: Медији у Србији

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

рс

27.08.2016 19:08

Секи говори истину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микаило

28.08.2016 07:59

Секи прица као да је он тада био у вртицу а не на власти. Демагогија је цудо.

Name

владо

28.08.2016 11:50

Добро, да ли видите ко нас је водио? Овде је једио народ жртва у републикама Југославије. И Алија је имао своје јунаке,исламски лоби, а Хрватска је предњачила проглашавајуци затворенике, устаску емиграцију бранитељима. Резултате сте читали а то је прање прљавог новца отворањем пекара, бизнис радњи итд.

Name

Лука

27.08.2016 19:23

Ипак нису га требали убити ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

М.Б.

27.08.2016 19:29

Слузба је наруцила ликвидацију Аркана, након сто је Аркан ухапсен у Бугарској, а за своје пустање Хагу је Аркан доставио вазне документа. Зато је ликвидиран.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

28.08.2016 07:32

прољећа 1992 е у Босну су масовно долазиле тзв.паравојне формације,највише у подриње,и српски народ није тада био сигуран од њих,95% тих тзв.паравојних формација су уствари биле формације ДБС е

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

28.08.2016 08:32

Цовјек зив сви ми то знамо, ако није засто не дају да му се откопа гроб

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Српска

28.08.2016 13:15

СРПСКИ ХЕРОЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

28.08.2016 14:24

Али озенио погресну зену

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

28.08.2016 17:49

Све су дрзаве пустиле криминалце да раде то сто су радили, али су многи преузели власт и сад смо ту гдје смо.

ОДГОВОРИТЕ