DB: Ko je naručio atentat na Arkana?

"Arkan mi je jednom prilikom rekao da je smenjivanjem Jovice Stanišića Marko Milošević postao novi šef i javne i DB MUP Srbije", navodi se u bilješci.

Srbija 27.08.2016 | 20:22
DB: Ko je naručio atentat na Arkana?
Arkanovo ubistvo naredili su Slobodan Milošević, Mirjana Marković i njihov sin Marko, piše u službenim bilješkama Državne bezbjednosti Srbije napisanim 18. januara 2000. godine, tri dana nakon što je komandant Srpske dobrovoljačke garde izrešetan u hotelu "Intercontinental".

Arkan je sa tri hica u glavu ubijen u hotelu "Intercontinental" 15. januara 2000, a u službenim bilješkama od 18. januara iste godine piše:

"Sve sumnje Arkanove porodice i bliskih saradnika usmerene su na adresu Slobodana Miloševića i njegovog sina Marka. Poslednjih godinu dana Arkan se potpuno povukao i svu pažnju posvetio svom privatnom biznisu, otvarajući lanac pekara i poslastičarnica širom Beograda. Umesto Arkana je Boško Radonjić (koji je nedavno uhapšen van zemlje) odrađivao poverljive podatke za DB.

Njegov glavni pomagač bio je poznati kriminalac Šljuka. Radonjić i Šljuka su glavni ortaci Marka Miloševića, koji ih je uključio u sve svoje mutne poslove, od cigareta do droge. Njih trojica su bili na dnevnoj vezi i javno su se družili i sastajali u Radonjićevom 'Lotos baru' u Knez Mihailovoj ulici".

Zabilježena je i izjava Arkanovog prijetelja:

"Arkan mi je jednom prilikom rekao da je smenjivanjem Jovice Stanišića Marko Milošević postao novi šef i javne i DB MUP Srbije", navodi se u bilješci.

U prilog tome da su Miloševići naredili Arkanovo ubistvo operativci DB-a navode da je ljudima iz vrha SPS-a i JUL-a koji su bili bliski Ražnatovićevi prijatelji zabranjeno da porodici izjave saučešće.

"Niko iz tadašnje vladajuće levice, niti iz vrha službe DB-a nije pozvao telefonom, a kamoli došao da izjavi saučešće Arkanovoj udovici. Pojedini Arkanovi prijatelji bliski vrhu SPS i JUL otkrili su da im skrenuta pažnja da se ni slučajno ne pojavljuju na Arkanovoj sahrani", navedeno je u službenoj bilješci DB-a.

Lider SRS-a i član Odbora za kontrolu Službi bezbjednosti Vojislav Šešelj za "Srpski telegraf" potvrdio je da su bilješke autentične. On kaže da je Arkan stradao jer je namjeravao da sarađuje sa Haškim tribunalom.

"Tačno je sve što piše u beleškama DB, o tome sam i ja pisao u mojim knjigama, u ovom slučaju, Arkan se ponudio da bude ključni svedok protiv Slobodana Miloševića, u zamenu da se njegovo ime izbriše sa haških poternica".

"Znam da su Arkan i Marko bili u sukobu, to nije tajna. Nikada nije utvrđeno da li je Arkan stradao zbog borbe oko prevlasti u podzemlju ili zbog tragičnih veza sa porodicom Milošević, mada je sva prilika da je u pitanju ovo drugo", smatra Šešelj.

Izvor: Mediji u Srbiji

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

rs

27.08.2016 21:08

Seki govori istinu.

ODGOVORITE
Name

Mikailo

28.08.2016 09:59

Seki prica kao da je on tada bio u vrticu a ne na vlasti. Demagogija je cudo.

Name

vlado

28.08.2016 13:50

Dobro, da li vidite ko nas je vodio? Ovde je jedio narod žrtva u republikama Jugoslavije. I Alija je imao svoje junake,islamski lobi, a Hrvatska je prednjačila proglašavajuci zatvorenike, ustasku emigraciju braniteljima. Rezultate ste čitali a to je pranje prljavog novca otvoranjem pekara, biznis radnji itd.

Name

Luka

27.08.2016 21:23

Ipak nisu ga trebali ubiti ,

ODGOVORITE
Name

M.B.

27.08.2016 21:29

Sluzba je narucila likvidaciju Arkana, nakon sto je Arkan uhapsen u Bugarskoj, a za svoje pustanje Hagu je Arkan dostavio vazne dokumenta. Zato je likvidiran.

ODGOVORITE
Name

Crni

28.08.2016 09:32

proljeća 1992 e u Bosnu su masovno dolazile tzv.paravojne formacije,najviše u podrinje,i srpski narod nije tada bio siguran od njih,95% tih tzv.paravojnih formacija su ustvari bile formacije DBS e

ODGOVORITE
Name

Istina

28.08.2016 10:32

Covjek ziv svi mi to znamo, ako nije zasto ne daju da mu se otkopa grob

ODGOVORITE
Name

Република Српска

28.08.2016 15:15

СРПСКИ ХЕРОЈ

ODGOVORITE
Name

Miki

28.08.2016 16:24

Ali ozenio pogresnu zenu

ODGOVORITE
Name

Mile

28.08.2016 19:49

Sve su drzave pustile kriminalce da rade to sto su radili, ali su mnogi preuzeli vlast i sad smo tu gdje smo.

ODGOVORITE