Фил Џексон: Направио сам велику грешку у Никсима

Легендарни тренер, сада први човек франшизе из Њујорка, открио због ког потеза се каје.

Кошарка 27.08.2016 | 16:45
Фил Џексон: Направио сам велику грешку у Никсима
Славни Фил Џексон (70) као тренер је низао победе и чак 11 освојених титула, али као функционер није толико успешан.

Шеф струке славних Џорданових Булса и О'Нилових и Брајантових Лејкерса, од марта 2014. је председник Њујорк Никса, тима у чијем је дресу и као и играч био шампион. Ипак, упркос почетном оптимизму, ствари до овог лета нису ишле како се надао.

За две сезоне на челу организације, Џексонови Никси остварили су јако лош скор од само 49 победа и чак 115 пораза, а уз то није успео ни његов експеримент са Дереком Фишером на месту тренера.

Ипак, ово лето могло би да донесе значајан заокрет, јер су Ентонију и Порзингису у свлачионици додати и Дерик Роуз, Жоаким Ноа, Кортни Ли и Брендон Џенингс уз америчког рукија Маршала Пламлија (Дјук) и европске новајлије Миндаугаса Кузминскаса (Дарушафака) и Вилија Ернангомеза (Реал).

Док се ближе нова сезона и нови почетак, Џексон је спреман да направи осврт и да призна где је погрешио. Једна лоша процена га посебно боли.

"Један од првих послова које сам извео када сам се вратио у Њујорк било је трејдовање Тајсона Чендлера и Рајмонда Фелтона у Далас, за Шејна Ларкина, Хозеа Калдерона, Вејна Елингтона, Самјуела Далемберта, плус пика друге рунде које је Далас дуговао Бостону"

"У разговору са Бостоном, пружена ми је могућност да добијем тај избор на драфту или Џеја Краудера. Свидео ми се Краудер, али мислио сам да неће добити много шансе да игра иза Маркелам, па сам одабрао да уместо њега дође руки Клиентони Ерли. Клиентони је пропустио много у протекле две сезоне, али и даље има потенцијал да буде добар играч", рекао је Џексон и подвукао:

"Ипак, требало је да узмем Краудера".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар