Fil Džekson: Napravio sam veliku grešku u Niksima

Legendarni trener, sada prvi čovek franšize iz Njujorka, otkrio zbog kog poteza se kaje.

Košarka 27.08.2016 | 16:45
Fil Džekson: Napravio sam veliku grešku u Niksima
Slavni Fil Džekson (70) kao trener je nizao pobede i čak 11 osvojenih titula, ali kao funkcioner nije toliko uspešan.

Šef struke slavnih Džordanovih Bulsa i O'Nilovih i Brajantovih Lejkersa, od marta 2014. je predsednik Njujork Niksa, tima u čijem je dresu i kao i igrač bio šampion. Ipak, uprkos početnom optimizmu, stvari do ovog leta nisu išle kako se nadao.

Za dve sezone na čelu organizacije, Džeksonovi Niksi ostvarili su jako loš skor od samo 49 pobeda i čak 115 poraza, a uz to nije uspeo ni njegov eksperiment sa Derekom Fišerom na mestu trenera.

Ipak, ovo leto moglo bi da donese značajan zaokret, jer su Entoniju i Porzingisu u svlačionici dodati i Derik Rouz, Žoakim Noa, Kortni Li i Brendon Dženings uz američkog rukija Maršala Plamlija (Djuk) i evropske novajlije Mindaugasa Kuzminskasa (Darušafaka) i Vilija Ernangomeza (Real).

Dok se bliže nova sezona i novi početak, Džekson je spreman da napravi osvrt i da prizna gde je pogrešio. Jedna loša procena ga posebno boli.

"Jedan od prvih poslova koje sam izveo kada sam se vratio u Njujork bilo je trejdovanje Tajsona Čendlera i Rajmonda Feltona u Dalas, za Šejna Larkina, Hozea Kalderona, Vejna Elingtona, Samjuela Dalemberta, plus pika druge runde koje je Dalas dugovao Bostonu"

"U razgovoru sa Bostonom, pružena mi je mogućnost da dobijem taj izbor na draftu ili Džeja Kraudera. Svideo mi se Krauder, ali mislio sam da neće dobiti mnogo šanse da igra iza Markelam, pa sam odabrao da umesto njega dođe ruki Klientoni Erli. Klientoni je propustio mnogo u protekle dve sezone, ali i dalje ima potencijal da bude dobar igrač", rekao je Džekson i podvukao:

"Ipak, trebalo je da uzmem Kraudera".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar