Младићу погоршано здравствено стање

Ратку Младићу (73), којем се у Хагу суди за ратне злочине у Босни и Херцеговини, озбиљно се погоршало здравствено стање, а прети му и опасност од можданог удара, пишу данас београдски медији.

Република Српска 27.08.2016 | 21:42
Младићу погоршано здравствено стање
Како пише "Ало", бившем команданту Главног штаба Војске Републике Српске здравствено стање се озбиљно погоршало, а прети му и опасност од можданог удара.

"Младићу је одузета десна страна тела, једва хода и прича. Има висок крвни притисак и шећер, веома је смршао и лоше изгледа. Потребно је да га лекари хитно прегледају, а његова одбрана тражи да то буду руски стручњаци", рекао је извор из Хага.

Ратков син Дарко Младић потврдио је јуче за лист да је његов отац лоше и истакао да му је потребна здравствена нега.

"С обзиром на то да је већ имао два мождана удара и инфаркт срца у Хагу, стрепим за очев живот. Још један мождани удар би га сигурно убио. Дешавало се да пада у несвест након доласка са суђења и лекари са којима сам се овде консултовао кажу да је право чудо како је све то, у таквом стању и са таквом дијагнозом, издржао", рекао је Младић.

Младићев син истиче да је живот његовог оца у рукама Хашког трибунала и да они одговарају за његово здравље.

"Они су одговорни ако му се нешто деси. С обзиром на све, чудо је да до сада није дошло до фаталног исхода. Мој отац издржава суђење због јаке воље", нагласио Дарко Младић.

Ратко Младић није у стању ни да учествује у припремању своје одбране, све раде његови адвокат.

Одбрана предаје завршни поднесак Трибуналу 3. октобра, а након месец дана биће одржане завршне речи одбране и тужилаштва.

Пресуда Младићу, оптуженом за геноцид у Сребреници, прогон муслимана и Хрвата широм БиХ гранатирање, као и за узимање припадника Унпрофора за таоце, биће изречена крајем идуће године.

Извор: Мондо

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Хаг је људско мучилиште

27.08.2016 10:27

Људе из Хага пуштају да се лијече само када требају да умру.О томе је и Шешељ говорио више пута

ОДГОВОРИТЕ
Name

А јел

27.08.2016 11:56

Треба да се кривац пусти иако има доктора ту гдје казну слузи?! По теби се злоцин бас исплати.

Name

Бл

27.08.2016 14:34

Није мала ствар убијено је 2 000 000 срба

Name

ре хаг је муцилисте

28.08.2016 11:58

Па што сте га ви Срби испоручили у Хаг кад је трибунал мучилиште. Издали сте свог " генерала" немојте кукати.

Name

БГ

27.08.2016 10:46

И они у Сребреници су требали сваку помоц па добише метак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре БГ

27.08.2016 11:42

Ти исти из Сребренице који су добили метак су, од 1992 до 1995 године починили зверства над Србима у том дијелу Републике Српске. Убијали су без милости и пружања помоћи било коме. Онај ко се мача лати од мача може и да погине.

Name

АЦО В .

27.08.2016 11:52

Као и они у Кравицама,Братунцу и Скеланима,три године прије фамозне Сребренице.

Name

ре ре БГ

27.08.2016 13:19

Ниста лаксе,него лагати.Да је било убијања и на другој страни је неоспорно,али толико увелицавати и приписивати тим стријељаним људима је с твоје стране неморално.Ја као Босњак немам проблем осудити злоцине поцињене од стране Босњака,али оправдавати злоцине,је нељудски.У сваком слуцају,Младиц је могао пуно зивота спасити,без обзира на вјеру и нацију.Цовјек не зна да ли у себи носи склоност насиљу и злоцину док му се не указе прилика у зивоту а у босанском рату се то потврдило на свим странама и зато не треба никог бранити ни оправдавати без обзира ко је и ста је.

Name

Логика...

27.08.2016 11:08

Хаски суд није одговоран. Бог даје и узима. Инаце цовјек природно оматорио.Да га нису ухапсили вјероватно би умро као пас без куцице, овако моци цете направити од њега хероја сто вам додје као плус...

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

27.08.2016 11:21

Да га нису ухапсили и предали хагу до сада би сигурно умро с обзиром какав је био прије хапсења. Сви знамо какав је са здрављем био прије хапсења. Ко је зато крив? Хаг га је спасио и продузио му зивот.То је и сам он рекао скоро и захваљује се Хагу на њези.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Они хоће да он умре

27.08.2016 11:27

Све зашто је оптужен је легализовано у ЕУ, САД кроз антитерористичке законе. Убијања су дискретна или доведу људе до лудила па се сами убијају. Жртве не броје те не знамо колико Сребреница Глобално нема.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хулио

27.08.2016 12:10

Ето вам васег хероја,ха,ха,предас те га ко последњег олоса,стидите се срби и бога и народа.и немојте висе да прицате о патриоизму,мајци србији,додигу и компанији ,кад сте све зиви издајник до издајника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

27.08.2016 12:11

Адвокати раде све да се судјење одоговлаци и да он не доцека пресуду.Сто се тице здравља,цовјек је у годинама.Срби су за Сесеља тврдили "да умире",а сад се он спрда са народом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леко

27.08.2016 12:31

Наси генерали умиру у Хагу у самоци као бескуцници а данас гледам сахрану генерала сибера ко да је умро предсједник дрзаве и то јаце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

28.08.2016 05:56

Па погледај мало снимке из рата... погледај који генерали су цистили градове од других и другацијих, који су наредјивали опсаде градова, који су наредјивали гранатирање болница и трзница...

Name

БАШ МЕ БРИГА

27.08.2016 12:45

Одговор за младићевог сина....... јест да је живот твог тате у рукама хашког суда, ......али исто тако заборављаш да су многиииииииииии животи била у рукама твог тате................. све се враћа све се плаћа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бања лука

27.08.2016 13:19

свака част

Name

рептс

27.08.2016 13:33

Ниси нам одговоријо на сустину од куда неки у рукама Младица ПА због деклерације о исламској бих Због јасеновца Пребиловаца и млогих других јама које су напуњенеи србима у име НДХ ИСЛАМСКЕ БИХ

Name

ајкула01

27.08.2016 13:35

Били су у његовим рукама многи зивоти и ми смо поносни на то. Одбранио је српски народ. Бог му дао и њему и његовој породици. Хвала ти генерале за све!

Name

кондор

27.08.2016 13:51

Ти животи, за које тврдиш да су били у рукама Младића, у ствари су зависили и изгубљени због вашег болесног Алије, који ни вас, балијаће, није жалио, а камоли припаднике других народа. Шта сте мислили, зликовци Амери вам намигну да кренете у рат и очекујете да не добијете по носу. Ништа нисте добили колико сте заслужили. Па сада кмечите и причајте како је на вашу "суверену" извршена агресија. А ви сви, баш сви, невини колико Алија и онај његов жутокљунац и пуни жеље да живите у мултиетнићкој Босни. Колико је то истина види се у самоме Сарајстану... Са вама се на може ни на полунормалан начин и зато ћете имати и овај пут оно што тражите.

Name

ре

27.08.2016 13:53

У његовим рукама су били многи зивоти. Тацно. Али зивоти Српског народа којег је требало застити.

Name

Роле

27.08.2016 13:59

Кондоре,потписујем.Поносан сам сто сам био његов војник.Зивио нам Ратко..

Name

ре

27.08.2016 14:10

Тако је кондоре!

Name

за кондор

27.08.2016 14:12

Ради таквих као ти ,Срби су неомиљени у региону.Казес нико неце с нама,а за вама" ЈАГМА",сви се отимају да са вама зиве у слози и благостању.Нико ти није крив сто си задојен мрзњом а лазима да не говорим.Само је идиотима нормално вриједјати друге.Ја зивим радо са Србима а они нису затуцани као ти.Фуј си од цовјека!

Name

кондор

27.08.2016 19:29

ЗА "ре кондор": Знам да узалуд губим вријеме, али, ипак, не могу да ти не одговорим. Прво, честити ефендијо, поносан сам на то како сам се понашао у рату, а о томе довољно говори десетине пружених руку, након завршетка, од стране Муслимана и то зна читав град у којем живим. Поносан сам и на то колико имам зла и мржње у себи, јер, сигуран сам, да рата не би ни било да је само трећина становника тадашње БиХ мислила и понашала се као ја. Али, ефендијо, ви сте хтјели "суверену и неовисну", преко леђа и понижавањем српскога народа! Већина, управо вас задојених мржњом, прижељкивала је рат, очекујући да ће покварени Амери све завршити, чак сте масовно убијали и свој народ, само да бисте издејствовали бомбардовање Срба! И данас се хвалите, заједно са усташама, како вам је жао што нисте ујездили у Бањалуку. А толико сте затуцани мржњом да нећете да запазите истину - завршили бисте у Истанбулу, да нису Саудијци послали Клинтону и оној његовој несрећној болесници довољно долара /замислите колико је то било када је њима било довољно!/. И на крају, ти бјелосвјетски сатрапи, као и увијек у историји, кажу када да се заврши рат и колико је шта чије! Управо мржња, коју мени неосновано импутираш, не да вам да иоле рационално резонујете или да, не дај боже, мало завирите и у своје двориште! Што се тиче "неомиљености" Срба могу да кажем да сам поносан од стране кога смо "неомиљени", јер сте сви ви - Муслимани, Шиптари и усташе увијек кроз историју били нечији коњушари, сподобе без икаквог властитог идентитета, на нивоу хорде, а никако народа... Тужан сам што изгубих оволико времена, а немам наде да ће ово, теби ни полуписменом, нешто користити и да ћеш се мало дограбити историје, а не само Алијине Исламске декларације.

Name

за кондор

27.08.2016 21:33

Изгледа да те истина постенски уједе,док се коментаром попут романа покусавас одбранити.Ниста јаране,ја тебе не мрзим а ти узивај у свом убједјењу,мада твој коментар одставља другацији утисак.

Name

Ре кондор

28.08.2016 13:31

Мој кондоре само будала мозе у Босни сијат а Бога молит да у Србији киса пада

Name

Роле

27.08.2016 13:57

ЗИВИО нам Расхо и такав си усао у Легенду..

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

27.08.2016 14:51

Суд у Хагу је највеца срамота Медјународног Правосудја или садасњег Новог свјетскиг поретка о коме су Тајни Владари из сенке писали прије висе од сто година у књизи "Протоколи сионски Мудраца!" ЗАТО ЦЕ Медјународни Суд у Хагу УБИТИ Генерела Ратка Младица. Тузиоци у Хагу немају правни доказа против Генерала Ратка Младица исто као сто они нису имали доказа ни против Слободана Милосевица. Медјутим, и поред тога Суд у Хагу је на перфидни нацин до сада ПОУБИЈАО многе СРБе за примјер другима. Свјетски моцници на тај нацин оправдавају његово постојање и утјерује страх у кости другим Родољубима који размисљају о томе како да своје мале народе ослободе испод нацифасистицке и комунустицко демократске диктаторске цизме, сто мозе да се изведе само заједницком побуном потлацених народа против диктатуре Тајних владара из сенке коју они подмукло спроводе кроз Нови свјетски поредак. Он је "нови" само по имену своме а стари по својој вјецитој мрзњи према Богу и цовјеку. Нови свјетски поредак су проповједали од француске Револвуције до сада поред Хитлера и комуниста и сви "демократски" идеолози са Запада које су своје русилацке и неморалне идеје као "нове и спасене за цовјецанство" подмукло сирили медју малим народима по свијету зељних Правда и слободе, Истине Христове и Правда Бозије. ЗБОГ ТОГА СРБИ, ПАМЕТ У ГЛАВУ. НИЈЕ ЗЛАТО СВЕ СТО СИЈА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко

27.08.2016 22:51

Младицу,свака част и подршка за брз опоравак!Бранио је свој народ,и можеш мислити,за то му суде!!!И остали,да не именујем су бранили своје народе,па су ослобођени,од тог истог суда!Нека свијет само сабере све српске казне и све остале и упореди их!Паметном ће се само поставити питање,дали су то само Срби ратовали,а остали скрштених руку чекали одстрел!

ОДГОВОРИТЕ
Name

YX

28.08.2016 09:41

ЗАСТО НЕ ДОСТАВИ ТЕ ДОКУМЕНТЕ У ХАГ А НЕ У ЈАВНОСТ---ЗАР НЕ???? ЦИТАТ--- "Директор Института за истраживања српских страдања у 20. вијеку Миливоје Иванишевић најавио је да ће ускоро пред јавност изађи са документима који доказују и потврђују да је бошњачка истина о Сребреници велика обмана, фарса и фалсификат, а да су прави страдалници на том подручју подрињски Срби."----

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОНОСАН

28.08.2016 14:54

ПОЗДРАВ КОМАНДАНТУ !

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина је то родила

28.08.2016 18:10

Легенде никад не умиру.Поздрав Генералу.

ОДГОВОРИТЕ