Mladiću pogoršano zdravstveno stanje

Ratku Mladiću (73), kojem se u Hagu sudi za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, ozbiljno se pogoršalo zdravstveno stanje, a preti mu i opasnost od moždanog udara, pišu danas beogradski mediji.

Republika Srpska 27.08.2016 | 21:42
Mladiću pogoršano zdravstveno stanje
Kako piše "Alo", bivšem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske zdravstveno stanje se ozbiljno pogoršalo, a preti mu i opasnost od moždanog udara.

"Mladiću je oduzeta desna strana tela, jedva hoda i priča. Ima visok krvni pritisak i šećer, veoma je smršao i loše izgleda. Potrebno je da ga lekari hitno pregledaju, a njegova odbrana traži da to budu ruski stručnjaci", rekao je izvor iz Haga.

Ratkov sin Darko Mladić potvrdio je juče za list da je njegov otac loše i istakao da mu je potrebna zdravstvena nega.

"S obzirom na to da je već imao dva moždana udara i infarkt srca u Hagu, strepim za očev život. Još jedan moždani udar bi ga sigurno ubio. Dešavalo se da pada u nesvest nakon dolaska sa suđenja i lekari sa kojima sam se ovde konsultovao kažu da je pravo čudo kako je sve to, u takvom stanju i sa takvom dijagnozom, izdržao", rekao je Mladić.

Mladićev sin ističe da je život njegovog oca u rukama Haškog tribunala i da oni odgovaraju za njegovo zdravlje.

"Oni su odgovorni ako mu se nešto desi. S obzirom na sve, čudo je da do sada nije došlo do fatalnog ishoda. Moj otac izdržava suđenje zbog jake volje", naglasio Darko Mladić.

Ratko Mladić nije u stanju ni da učestvuje u pripremanju svoje odbrane, sve rade njegovi advokat.

Odbrana predaje završni podnesak Tribunalu 3. oktobra, a nakon mesec dana biće održane završne reči odbrane i tužilaštva.

Presuda Mladiću, optuženom za genocid u Srebrenici, progon muslimana i Hrvata širom BiH granatiranje, kao i za uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, biće izrečena krajem iduće godine.

Izvor: Mondo

Komentari / 33

Ostavite komentar
Name

Hag je ljudsko mučilište

27.08.2016 10:27

Ljude iz Haga puštaju da se liječe samo kada trebaju da umru.O tome je i Šešelj govorio više puta

ODGOVORITE
Name

A jel

27.08.2016 11:56

Treba da se krivac pusti iako ima doktora tu gdje kaznu sluzi?! Po tebi se zlocin bas isplati.

Name

Bl

27.08.2016 14:34

Nije mala stvar ubijeno je 2 000 000 srba

Name

re hag je muciliste

28.08.2016 11:58

Pa što ste ga vi Srbi isporučili u Hag kad je tribunal mučilište. Izdali ste svog " generala" nemojte kukati.

Name

BG

27.08.2016 10:46

I oni u Srebrenici su trebali svaku pomoc pa dobiše metak.

ODGOVORITE
Name

re BG

27.08.2016 11:42

Ti isti iz Srebrenice koji su dobili metak su, od 1992 do 1995 godine počinili zverstva nad Srbima u tom dijelu Republike Srpske. Ubijali su bez milosti i pružanja pomoći bilo kome. Onaj ko se mača lati od mača može i da pogine.

Name

ACO V .

27.08.2016 11:52

Kao i oni u Kravicama,Bratuncu i Skelanima,tri godine prije famozne Srebrenice.

Name

re re BG

27.08.2016 13:19

Nista lakse,nego lagati.Da je bilo ubijanja i na drugoj strani je neosporno,ali toliko uvelicavati i pripisivati tim strijeljanim ljudima je s tvoje strane nemoralno.Ja kao Bosnjak nemam problem osuditi zlocine pocinjene od strane Bosnjaka,ali opravdavati zlocine,je neljudski.U svakom slucaju,Mladic je mogao puno zivota spasiti,bez obzira na vjeru i naciju.Covjek ne zna da li u sebi nosi sklonost nasilju i zlocinu dok mu se ne ukaze prilika u zivotu a u bosanskom ratu se to potvrdilo na svim stranama i zato ne treba nikog braniti ni opravdavati bez obzira ko je i sta je.

Name

Logika...

27.08.2016 11:08

Haski sud nije odgovoran. Bog daje i uzima. Inace covjek prirodno omatorio.Da ga nisu uhapsili vjerovatno bi umro kao pas bez kucice, ovako moci cete napraviti od njega heroja sto vam dodje kao plus...

ODGOVORITE
Name

blbl

27.08.2016 11:21

Da ga nisu uhapsili i predali hagu do sada bi sigurno umro s obzirom kakav je bio prije hapsenja. Svi znamo kakav je sa zdravljem bio prije hapsenja. Ko je zato kriv? Hag ga je spasio i produzio mu zivot.To je i sam on rekao skoro i zahvaljuje se Hagu na njezi.

ODGOVORITE
Name

Oni hoće da on umre

27.08.2016 11:27

Sve zašto je optužen je legalizovano u EU, SAD kroz antiterorističke zakone. Ubijanja su diskretna ili dovedu ljude do ludila pa se sami ubijaju. Žrtve ne broje te ne znamo koliko Srebrenica Globalno nema.

ODGOVORITE
Name

hulio

27.08.2016 12:10

Eto vam vaseg heroja,ha,ha,predas te ga ko poslednjeg olosa,stidite se srbi i boga i naroda.i nemojte vise da pricate o patrioizmu,majci srbiji,dodigu i kompaniji ,kad ste sve zivi izdajnik do izdajnika.

ODGOVORITE
Name

zumba

27.08.2016 12:11

Advokati rade sve da se sudjenje odogovlaci i da on ne doceka presudu.Sto se tice zdravlja,covjek je u godinama.Srbi su za Seselja tvrdili "da umire",a sad se on sprda sa narodom.

ODGOVORITE
Name

Leko

27.08.2016 12:31

Nasi generali umiru u Hagu u samoci kao beskucnici a danas gledam sahranu generala sibera ko da je umro predsjednik drzave i to jace.

ODGOVORITE
Name

re

28.08.2016 05:56

Pa pogledaj malo snimke iz rata... pogledaj koji generali su cistili gradove od drugih i drugacijih, koji su naredjivali opsade gradova, koji su naredjivali granatiranje bolnica i trznica...

Name

BAŠ ME BRIGA

27.08.2016 12:45

Odgovor za mladićevog sina....... jest da je život tvog tate u rukama haškog suda, ......ali isto tako zaboravljaš da su mnogiiiiiiiiiii životi bila u rukama tvog tate................. sve se vraća sve se plaća.

ODGOVORITE
Name

banja luka

27.08.2016 13:19

svaka čast

Name

repts

27.08.2016 13:33

Nisi nam odgovorijo na sustinu od kuda neki u rukama Mladica PA zbog dekleracije o islamskoj bih Zbog jasenovca Prebilovaca i mlogih drugih jama koje su napunjenei srbima u ime NDH ISLAMSKE BIH

Name

ajkula01

27.08.2016 13:35

Bili su u njegovim rukama mnogi zivoti i mi smo ponosni na to. Odbranio je srpski narod. Bog mu dao i njemu i njegovoj porodici. Hvala ti generale za sve!

Name

kondor

27.08.2016 13:51

Ti životi, za koje tvrdiš da su bili u rukama Mladića, u stvari su zavisili i izgubljeni zbog vašeg bolesnog Alije, koji ni vas, balijaće, nije žalio, a kamoli pripadnike drugih naroda. Šta ste mislili, zlikovci Ameri vam namignu da krenete u rat i očekujete da ne dobijete po nosu. Ništa niste dobili koliko ste zaslužili. Pa sada kmečite i pričajte kako je na vašu "suverenu" izvršena agresija. A vi svi, baš svi, nevini koliko Alija i onaj njegov žutokljunac i puni želje da živite u multietnićkoj Bosni. Koliko je to istina vidi se u samome Sarajstanu... Sa vama se na može ni na polunormalan način i zato ćete imati i ovaj put ono što tražite.

Name

re

27.08.2016 13:53

U njegovim rukama su bili mnogi zivoti. Tacno. Ali zivoti Srpskog naroda kojeg je trebalo zastiti.

Name

Role

27.08.2016 13:59

Kondore,potpisujem.Ponosan sam sto sam bio njegov vojnik.Zivio nam Ratko..

Name

re

27.08.2016 14:10

Tako je kondore!

Name

za kondor

27.08.2016 14:12

Radi takvih kao ti ,Srbi su neomiljeni u regionu.Kazes niko nece s nama,a za vama" JAGMA",svi se otimaju da sa vama zive u slozi i blagostanju.Niko ti nije kriv sto si zadojen mrznjom a lazima da ne govorim.Samo je idiotima normalno vrijedjati druge.Ja zivim rado sa Srbima a oni nisu zatucani kao ti.Fuj si od covjeka!

Name

kondor

27.08.2016 19:29

ZA "re kondor": Znam da uzalud gubim vrijeme, ali, ipak, ne mogu da ti ne odgovorim. Prvo, čestiti efendijo, ponosan sam na to kako sam se ponašao u ratu, a o tome dovoljno govori desetine pruženih ruku, nakon završetka, od strane Muslimana i to zna čitav grad u kojem živim. Ponosan sam i na to koliko imam zla i mržnje u sebi, jer, siguran sam, da rata ne bi ni bilo da je samo trećina stanovnika tadašnje BiH mislila i ponašala se kao ja. Ali, efendijo, vi ste htjeli "suverenu i neovisnu", preko leđa i ponižavanjem srpskoga naroda! Većina, upravo vas zadojenih mržnjom, priželjkivala je rat, očekujući da će pokvareni Ameri sve završiti, čak ste masovno ubijali i svoj narod, samo da biste izdejstvovali bombardovanje Srba! I danas se hvalite, zajedno sa ustašama, kako vam je žao što niste ujezdili u Banjaluku. A toliko ste zatucani mržnjom da nećete da zapazite istinu - završili biste u Istanbulu, da nisu Saudijci poslali Klintonu i onoj njegovoj nesrećnoj bolesnici dovoljno dolara /zamislite koliko je to bilo kada je njima bilo dovoljno!/. I na kraju, ti bjelosvjetski satrapi, kao i uvijek u istoriji, kažu kada da se završi rat i koliko je šta čije! Upravo mržnja, koju meni neosnovano imputiraš, ne da vam da iole racionalno rezonujete ili da, ne daj bože, malo zavirite i u svoje dvorište! Što se tiče "neomiljenosti" Srba mogu da kažem da sam ponosan od strane koga smo "neomiljeni", jer ste svi vi - Muslimani, Šiptari i ustaše uvijek kroz istoriju bili nečiji konjušari, spodobe bez ikakvog vlastitog identiteta, na nivou horde, a nikako naroda... Tužan sam što izgubih ovoliko vremena, a nemam nade da će ovo, tebi ni polupismenom, nešto koristiti i da ćeš se malo dograbiti istorije, a ne samo Alijine Islamske deklaracije.

Name

za kondor

27.08.2016 21:33

Izgleda da te istina postenski ujede,dok se komentarom poput romana pokusavas odbraniti.Nista jarane,ja tebe ne mrzim a ti uzivaj u svom ubjedjenju,mada tvoj komentar odstavlja drugaciji utisak.

Name

Re kondor

28.08.2016 13:31

Moj kondore samo budala moze u Bosni sijat a Boga molit da u Srbiji kisa pada

Name

Role

27.08.2016 13:57

ZIVIO nam Rasho i takav si usao u Legendu..

ODGOVORITE
Name

MIHAILO Mikic

27.08.2016 14:51

Sud u Hagu je najveca sramota Medjunarodnog Pravosudja ili sadasnjeg Novog svjetskig poretka o kome su Tajni Vladari iz senke pisali prije vise od sto godina u knjizi "Protokoli sionski Mudraca!" ZATO CE Medjunarodni Sud u Hagu UBITI Generela Ratka Mladica. Tuzioci u Hagu nemaju pravni dokaza protiv Generala Ratka Mladica isto kao sto oni nisu imali dokaza ni protiv Slobodana Milosevica. Medjutim, i pored toga Sud u Hagu je na perfidni nacin do sada POUBIJAO mnoge SRBe za primjer drugima. Svjetski mocnici na taj nacin opravdavaju njegovo postojanje i utjeruje strah u kosti drugim Rodoljubima koji razmisljaju o tome kako da svoje male narode oslobode ispod nacifasisticke i komunusticko demokratske diktatorske cizme, sto moze da se izvede samo zajednickom pobunom potlacenih naroda protiv diktature Tajnih vladara iz senke koju oni podmuklo sprovode kroz Novi svjetski poredak. On je "novi" samo po imenu svome a stari po svojoj vjecitoj mrznji prema Bogu i covjeku. Novi svjetski poredak su propovjedali od francuske Revolvucije do sada pored Hitlera i komunista i svi "demokratski" ideolozi sa Zapada koje su svoje rusilacke i nemoralne ideje kao "nove i spasene za covjecanstvo" podmuklo sirili medju malim narodima po svijetu zeljnih Pravda i slobode, Istine Hristove i Pravda Bozije. ZBOG TOGA SRBI, PAMET U GLAVU. NIJE ZLATO SVE STO SIJA!

ODGOVORITE
Name

Zeljko

27.08.2016 22:51

Mladicu,svaka čast i podrška za brz oporavak!Branio je svoj narod,i možeš misliti,za to mu sude!!!I ostali,da ne imenujem su branili svoje narode,pa su oslobođeni,od tog istog suda!Neka svijet samo sabere sve srpske kazne i sve ostale i uporedi ih!Pametnom će se samo postaviti pitanje,dali su to samo Srbi ratovali,a ostali skrštenih ruku čekali odstrel!

ODGOVORITE
Name

YX

28.08.2016 09:41

ZASTO NE DOSTAVI TE DOKUMENTE U HAG A NE U JAVNOST---ZAR NE???? CITAT--- "Direktor Instituta za istraživanja srpskih stradanja u 20. vijeku Milivoje Ivanišević najavio je da će uskoro pred javnost izađi sa dokumentima koji dokazuju i potvrđuju da je bošnjačka istina o Srebrenici velika obmana, farsa i falsifikat, a da su pravi stradalnici na tom području podrinjski Srbi."----

ODGOVORITE
Name

PONOSAN

28.08.2016 14:54

POZDRAV KOMANDANTU !

ODGOVORITE
Name

hercegovina je to rodila

28.08.2016 18:10

Legende nikad ne umiru.Pozdrav Generalu.

ODGOVORITE