Ф1 - Спа: Хамилтон креће са зачеља!

Лидер Формуле 1 Луис Хамилтон кажњен је са 15 места слабијим стартним местом на Великој награди Белгије од позиције коју избори у квалификацијама.

Остали спортови 26.08.2016 | 21:00
Ф1 - Спа: Хамилтон креће са зачеља!
Хамилтонови инжењери су измењали више делова него што је дозвољено приписима ФИА за ову сезону.

Међутим, очекује се и додатна казна јер ће двоструки шампион већ гарантовану казну искористити и на другом тренингу на Спа-Франкошам употребити нови мотор у свом Мерцедесу.

То значи да ће Британац скоро сигурно у недељу стартовати са последњег места, на 13. трци сезоне, првој после скоро месец дана паузе.

Хамилтон, који у генералном поретку има 19 бодова више од тимског колеге Ника Розберга, има 49 победа у каријери, а ни на једној од трихтрка није стартовао трку са слабијег места од шесте позиције, што се догодило на Силверстону у јулу 2014. године.

Ове године је у Бахреину кренуо као 22, а завршио као седми, пре две године је у Мађарској стартовао из бокса и стигао до трећег места на постољу, док је 2012. у Шпанији са 24. позиције дошао до осме.

Из Мерцедеса су потврдили да је и Нико Розберг имао доста промена делова, али он још није дошао дотле да ризикује казну у поретку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар