Зољом пуцао на стуб са полицијским радаром

У Мостару се догодио нови оружани напад на полицијске надзорне камере. За разлику од претходних случајева, када се углавном користило такозвано лако наоружање, овога пута је пуцано, ни мање ни више него из ракетног бацача – зоље.

Босна и Херцеговина 26.08.2016 | 18:23
Зољом пуцао на стуб са полицијским радаром
Полиција трага за особом која је, вероватно с макадамског проширења поред магистралне цесте Мостар - Сарајево у насељу Залик, циљала радар и погодила подножје стуба електричне расвете на којему је стациониран, пише вецерњи.ба.

- Остала је рупа у стубу, а права је срећа да ракета није завршила у смеру оближње бензинске пумпе или погодила возило у пролазу - кажу становници из северног излаза из градске зоне истичући да, иако су требале бити значајна карика у подизању безбедности на већи ниво, ни полицијске надзорне камере нису безбедне.

Подсећају да су лани у готово исто време, такође усред ноћи, када је полиција и евидентирала престанак сигнала, управо ова камара и одашиљач погођени с 5 хитаца, као и она на излазу с магистралне цесте према Фортици и насељу Пасјак, где је било 9 рупа од метака. И остале камере су се налазиле на мети вандала који су, осим оружја, користили црни спреј, а све ваљда како би неометано могли дивљати својим возилима.

Подсећамо, из МУП ХНЖ раније је саопштенио да је у плану постављање више од 76 камера на 52 позиције.

Уз камере су постављени и читачи регистрацијских таблица, такође осигурани кроз донације. Како су рекли из МУП, укупна вредност планираног пројекта више је од пола милиона КМ, а донација иде по вољи људи.

И док једни имају такву вољу, други су очито у све озбиљнијем „рату с радарима“.

(Блиц)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Разлика

26.08.2016 17:58

Ови Хрвати имају духа. Са Србима то није слуцај. Србе мозес забити у земљу, неце се побунити. Срби такодје нису никад гласањем промијенили власт. Мозес их сатрати, поцркаце, али гласати за промјене - неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брчко

26.08.2016 18:58

какви болан хрвати... насеље залин је код сјеверног логора у сред бошњачког дијела града...сјеверни улаз... бошњаци дрзе преко 60% пријератне општине Мостари то оне који је приватно власниство... а хрвати су у дрзавним стамбеним зградама...!

Name

нитулим

26.08.2016 18:00

Казу проблем су нерегистровани пистољи,а ста је са зољама?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димњачар

26.08.2016 18:14

Ове Херцеговце стварно треба протјерати, љиди никако нису добри у глави. Навући земље по ономе кршу и посадити шуму, направити Велику Босну. Ионако нико ван крша није чуо за Херцеговину...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

27.08.2016 02:12

Хахахаха Који си ти Краљ...

Name

Д.Д

26.08.2016 18:18

Ово је неко изузетно прецизан,тај немаша.Досадили сте са радарима,на сваком кораку.Дајте народу плате,па онда ударајте по дзепу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе хе

26.08.2016 23:46

Јест га поправио, 'алал му вјера!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Врс

27.08.2016 06:59

Скидам капу момку за прецизност

ОДГОВОРИТЕ