Zoljom pucao na stub sa policijskim radarom

U Mostaru se dogodio novi oružani napad na policijske nadzorne kamere. Za razliku od prethodnih slučajeva, kada se uglavnom koristilo takozvano lako naoružanje, ovoga puta je pucano, ni manje ni više nego iz raketnog bacača – zolje.

Bosna i Hercegovina 26.08.2016 | 18:23
Zoljom pucao na stub sa policijskim radarom
Policija traga za osobom koja je, verovatno s makadamskog proširenja pored magistralne ceste Mostar - Sarajevo u naselju Zalik, ciljala radar i pogodila podnožje stuba električne rasvete na kojemu je stacioniran, piše vecernji.ba.

- Ostala je rupa u stubu, a prava je sreća da raketa nije završila u smeru obližnje benzinske pumpe ili pogodila vozilo u prolazu - kažu stanovnici iz severnog izlaza iz gradske zone ističući da, iako su trebale biti značajna karika u podizanju bezbednosti na veći nivo, ni policijske nadzorne kamere nisu bezbedne.

Podsećaju da su lani u gotovo isto vreme, takođe usred noći, kada je policija i evidentirala prestanak signala, upravo ova kamara i odašiljač pogođeni s 5 hitaca, kao i ona na izlazu s magistralne ceste prema Fortici i naselju Pasjak, gde je bilo 9 rupa od metaka. I ostale kamere su se nalazile na meti vandala koji su, osim oružja, koristili crni sprej, a sve valjda kako bi neometano mogli divljati svojim vozilima.

Podsećamo, iz MUP HNŽ ranije je saopštenio da je u planu postavljanje više od 76 kamera na 52 pozicije.

Uz kamere su postavljeni i čitači registracijskih tablica, takođe osigurani kroz donacije. Kako su rekli iz MUP, ukupna vrednost planiranog projekta više je od pola miliona KM, a donacija ide po volji ljudi.

I dok jedni imaju takvu volju, drugi su očito u sve ozbiljnijem „ratu s radarima“.

(Blic)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Razlika

26.08.2016 17:58

Ovi Hrvati imaju duha. Sa Srbima to nije slucaj. Srbe mozes zabiti u zemlju, nece se pobuniti. Srbi takodje nisu nikad glasanjem promijenili vlast. Mozes ih satrati, pocrkace, ali glasati za promjene - nece.

ODGOVORITE
Name

Brčko

26.08.2016 18:58

kakvi bolan hrvati... naselje zalin je kod sjevernog logora u sred bošnjačkog dijela grada...sjeverni ulaz... bošnjaci drze preko 60% prijeratne opštine Mostari to one koji je privatno vlasnistvo... a hrvati su u drzavnim stambenim zgradama...!

Name

nitulim

26.08.2016 18:00

Kazu problem su neregistrovani pistolji,a sta je sa zoljama?

ODGOVORITE
Name

Dimnjačar

26.08.2016 18:14

Ove Hercegovce stvarno treba protjerati, ljidi nikako nisu dobri u glavi. Navući zemlje po onome kršu i posaditi šumu, napraviti Veliku Bosnu. Ionako niko van krša nije čuo za Hercegovinu...

ODGOVORITE
Name

Sale

27.08.2016 02:12

Hahahaha Koji si ti Kralj...

Name

D.D

26.08.2016 18:18

Ovo je neko izuzetno precizan,taj nemaša.Dosadili ste sa radarima,na svakom koraku.Dajte narodu plate,pa onda udarajte po dzepu.

ODGOVORITE
Name

He he

26.08.2016 23:46

Jest ga popravio, 'alal mu vjera!

ODGOVORITE
Name

Врс

27.08.2016 06:59

Скидам капу момку за прецизност

ODGOVORITE