Откривена главна тајна мушке привлачности

Генерално се сматра да су мишићи или добар смисао за хумор најважнија ствар која привлачи жене код мушкараца.

Мода и љепота 26.08.2016 | 17:45
Откривена главна тајна мушке привлачности
Али последња научна открића указују на то да волумен мишића и способност да насмеје неког ни у ком случају нису пресудни за привлачење пажње жена. Како се испоставило, главни фактор код привлачења супротног пола је алтруизам - спремност за обављање добрих дела.

Као да су се договорили, неколико тимова научника из различитих делова света недавно су одлучили да крену са истраживањима по овом питању, преноси Бригхт Сиде.

Мушку популацију наше планете највише ће интересовати налази научника из Канаде, који су открили фасцинантну чињеницу: очигледно, алтруистички истомишљеници имају тенденцију да воле више од осталих.

Истраживачи су питали неожењене Канађане о томе колико често су чинили добра дела као што је давање новца у добротворне сврхе или помогли некоме да ископа свој ауто испод снега. Затим су постављана питања о личном животу. Након што су проучили податке, научници су дошли до закључка да љубазни мушкарци заиста уживају већу популарност код супротног пола. Такви људи данас имају већи број жена током свог живота и мање је вероватно да ће са партнерима избегавати интиму.

У другој студији, научници су тражили од жена да бирају на основу фотографија мушкарце по изгледу - жене су углавном бирале опуштеније типове, док су оне згодне и наизглед егоистичне бирале "за једну ноћ".

За оне мушкарце у којима виде алтруисте жене су рекле да га могу замислити као доброг оца и мужа, некога с ким могу да проведу живот.

У супротној студији, и мушкарци су жене оценили на исти начин - тражили су у њима мајке своје деце.

Наравно, физичка атрактивност и смисао за хумор нису неважни. На пример, чињеница да неко зна да се шали указује женама да је интелигентан. Али најважније је да мушкарац има добро срце.

(Радио Сарајево)

Коментари / 0

Оставите коментар