Протест Албанки због кандидатуре Јеремића

Група Албанки са Косова и Метохије заказала је за 3. сетембар протест у Приштини против избора српског кандидата Вука Јеремића за генералног секретара Уједињених нација, пренели су приштински медији.

Србија 26.08.2016 | 17:40
Протест Албанки због кандидатуре Јеремића
У саопштењу достављеном косовским медијима, Албанке с Косова тврде да, ако Јеремић добије довољан број гласова и постане генерални секретар УН, Косово никада неће бит члан те светске организације.

Зато је, кажу, њихова обавеза да подигну глас и протестују против Јеремића.

У позиву приштинским медијима да испрате овај догађај, наводи се да су организатори Бериша и Бекимом Купином, Фатбарлом Кикина, а подржавају га активисти цивилног друштва Феминисм, Жене посланици (ГГА) са председником Мимоза Схала, Савез жена Косова са председницом Магбуле Скадру...

У саопштењу се подсећа да су и Мајке Сребренице и Жепе већ упутиле протестно писмо свим амбасадама земаља чланица Генералне скупштине СБ УН у којем захтевају одбацивање Јеремећиве кандидатуре за генералног секретара УН.

Косоварке, наиме, тврде да је Јеремић, иначе, бивши министар спољних ослова Србије, "највећи мрзитељ Албанаца".

"Ако таква особа добије довољан број гласова, Косово никада неће постати члан УН", навеле су жене Косова које кажуи да се "Србија никада није извинила нити осудила геноцид почињен на Косову".

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

нормалан.

26.08.2016 18:04

У каквом свету живимо.свака болест је излечива!мржња'тој нема лека.неће ли ВАЛДА ту опаку болест балканци пренети светски ниво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то је то

26.08.2016 18:54

Примитивно нема ста???? Кад се у политику умијесају бабе у забе

ОДГОВОРИТЕ