Protest Albanki zbog kandidature Jeremića

Grupa Albanki sa Kosova i Metohije zakazala je za 3. setembar protest u Prištini protiv izbora srpskog kandidata Vuka Jeremića za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, preneli su prištinski mediji.

Srbija 26.08.2016 | 17:40
Protest Albanki zbog kandidature Jeremića
U saopštenju dostavljenom kosovskim medijima, Albanke s Kosova tvrde da, ako Jeremić dobije dovoljan broj glasova i postane generalni sekretar UN, Kosovo nikada neće bit član te svetske organizacije.

Zato je, kažu, njihova obaveza da podignu glas i protestuju protiv Jeremića.

U pozivu prištinskim medijima da isprate ovaj događaj, navodi se da su organizatori Beriša i Bekimom Kupinom, Fatbarlom Kikina, a podržavaju ga aktivisti civilnog društva Feminism, Žene poslanici (GGA) sa predsednikom Mimoza Shala, Savez žena Kosova sa predsednicom Magbule Skadru...

U saopštenju se podseća da su i Majke Srebrenice i Žepe već uputile protestno pismo svim ambasadama zemalja članica Generalne skupštine SB UN u kojem zahtevaju odbacivanje Jeremećive kandidature za generalnog sekretara UN.

Kosovarke, naime, tvrde da je Jeremić, inače, bivši ministar spoljnih oslova Srbije, "najveći mrzitelj Albanaca".

"Ako takva osoba dobije dovoljan broj glasova, Kosovo nikada neće postati član UN", navele su žene Kosova koje kažui da se "Srbija nikada nije izvinila niti osudila genocid počinjen na Kosovu".

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

normalan.

26.08.2016 18:04

U kakvom svetu živimo.svaka bolest je izlečiva!mržnja'toj nema leka.neće li VALDA tu opaku bolest balkanci preneti svetski nivo.

ODGOVORITE
Name

to je to

26.08.2016 18:54

Primitivno nema sta???? Kad se u politiku umijesaju babe u zabe

ODGOVORITE