Комшић: Милановић је "неуспјели јалијаш"

Жељко Комшић, предсједник Демократске Фронте (ДФ), назвао је Зорана Милановића, лидера хрватског СДП-а, “неуспјелим јалијашем” и његове ставове описао је као раст новог Цветковић-Мачек споразума.

Србија 26.08.2016 | 13:52
Комшић: Милановић је "неуспјели јалијаш"
Комшић у писму којем је упутио Милановићу, наводи да би најлакше било Милановићу опсовати све по списку, али то не би ријешило нити један проблем.

“То што он мисли да је БиХ 'биг схит', вјеровали ми или не, мисли и већина међународних званичника и дипломата на служби у БиХ као и широм Балкана. А ако ћемо поштено, то мисли и повелик број Босанаца и Херцеговаца. Изговарајући ову реченицу, као предсједник странке, на званичном састанку, и још се касније хвалећи како је знао да се то све снима, Милановић је само показао да је, како то већ ми у овој несретној земљи волимо рећи, ‘неуспјели јалијаш’”, наводи Комшић.

У писму истиче да је Милановићева реченица далеко опаснија, злокобнија!

“Озбиљно рећи да, у случају да додје до одвајања Републике Српске од БиХ ‘они’ неће оставити Хрвате са Бошњацима, разоткрива све оно што се већ пар година наслућује, шушка, ‘осјећа у ваздуху’! Изгледа да је терет објаве како у Загребу чекају новог ‘Мачека’ пао на плећа Милановића и он је само изговорио оно што заиста мисли. А ‘Цветковића’ у Београду већ свакао има и превише. Дакле, док се у региону чека указање нових ‘проевропских Цветковића и Мачека’ да потпишу неки нови споразум и опечате подјелу ове земље, дотле се у БиХ припрема терен и цртају карте федералних или конфедералних јединица, дистрикта, нових изборних јединица и ко ће га знати шта све не. Додик расписује референдуме, Човић пише Инцку, Изетбеговић том истом Човићу даје све што му ни Туђман ни Бобан за живота нису успјели обезбједити. И сва тројица се осјећају моћним и заштићеним”, стоји у писму који је Комшиш упутио Милановићу.

“Како због повјерења народа и гласова тог истог народа, тако и због апарата, државног и ванинституционалног, којим управљају и којег употребљавају и злоупотребљавају, тако и због тога што Милорад има ‘брата Путина’, Драган има браћу у ‘демокршћанској Европи’ укључујуци и ‘брата социјалдемократу Милановића,’ а Бакир има ‘брата Ердогана’”, додаје су у писму.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

СРБ ин

26.08.2016 12:30

Милановић се дрогира 100%. Није чист

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјецко

26.08.2016 12:48

Ал је коментар за 10, за све оне који мисле својом главом.Нека се зиво и здраво па како буде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

26.08.2016 13:02

Дачић: Послат ћемо и војску, али референдум у РС-у ће бити одржан! ЗАКУХАВА СЕ ДОБРО. Ваља ици у набавку сухе хране за недај бозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

26.08.2016 14:03

Нека ова два слона а то су Дациц л Милановиц поцисте своје авлије па после нек њих два нек изадзу у ринг па ко јаци јесу наивни

Name

#

26.08.2016 18:58

Сви политичари који су се у задњих 10 и више година питали, у Хрватској, Србији, Босни и Херцеговини, под истрагом су. Њима треба нешто што би им помогло. Медјутим....нема од тога ништа. Нај.бали су. И вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Которварос

26.08.2016 20:10

по мени а и мисљење је многих људи са коима сам прицао следеца.:све политицаре садасње који су у врху партија и власти у задњих 20 година би требало да се ријесимо односно да их склонемо са власти и утицаја и да дамо подрску новим генерацијама и младим људима и сви смо мисљења да би сигурно било боље него ова стара ''говна политицка'' сто нам памет соле

ОДГОВОРИТЕ