Komšić: Milanović je "neuspjeli jalijaš"

Željko Komšić, predsjednik Demokratske Fronte (DF), nazvao je Zorana Milanovića, lidera hrvatskog SDP-a, “neuspjelim jalijašem” i njegove stavove opisao je kao rast novog Cvetković-Maček sporazuma.

Srbija 26.08.2016 | 13:52
Komšić: Milanović je "neuspjeli jalijaš"
Komšić u pismu kojem je uputio Milanoviću, navodi da bi najlakše bilo Milanoviću opsovati sve po spisku, ali to ne bi riješilo niti jedan problem.

“To što on misli da je BiH 'big shit', vjerovali mi ili ne, misli i većina međunarodnih zvaničnika i diplomata na službi u BiH kao i širom Balkana. A ako ćemo pošteno, to misli i povelik broj Bosanaca i Hercegovaca. Izgovarajući ovu rečenicu, kao predsjednik stranke, na zvaničnom sastanku, i još se kasnije hvaleći kako je znao da se to sve snima, Milanović je samo pokazao da je, kako to već mi u ovoj nesretnoj zemlji volimo reći, ‘neuspjeli jalijaš’”, navodi Komšić.

U pismu ističe da je Milanovićeva rečenica daleko opasnija, zlokobnija!

“Ozbiljno reći da, u slučaju da dodje do odvajanja Republike Srpske od BiH ‘oni’ neće ostaviti Hrvate sa Bošnjacima, razotkriva sve ono što se već par godina naslućuje, šuška, ‘osjeća u vazduhu’! Izgleda da je teret objave kako u Zagrebu čekaju novog ‘Mačeka’ pao na pleća Milanovića i on je samo izgovorio ono što zaista misli. A ‘Cvetkovića’ u Beogradu već svakao ima i previše. Dakle, dok se u regionu čeka ukazanje novih ‘proevropskih Cvetkovića i Mačeka’ da potpišu neki novi sporazum i opečate podjelu ove zemlje, dotle se u BiH priprema teren i crtaju karte federalnih ili konfederalnih jedinica, distrikta, novih izbornih jedinica i ko će ga znati šta sve ne. Dodik raspisuje referendume, Čović piše Incku, Izetbegović tom istom Čoviću daje sve što mu ni Tuđman ni Boban za života nisu uspjeli obezbjediti. I sva trojica se osjećaju moćnim i zaštićenim”, stoji u pismu koji je Komšiš uputio Milanoviću.

“Kako zbog povjerenja naroda i glasova tog istog naroda, tako i zbog aparata, državnog i vaninstitucionalnog, kojim upravljaju i kojeg upotrebljavaju i zloupotrebljavaju, tako i zbog toga što Milorad ima ‘brata Putina’, Dragan ima braću u ‘demokršćanskoj Evropi’ uključujuci i ‘brata socijaldemokratu Milanovića,’ a Bakir ima ‘brata Erdogana’”, dodaje su u pismu.

Izvor: Agencije

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

SRB in

26.08.2016 12:30

Milanović se drogira 100%. Nije čist

ODGOVORITE
Name

Djecko

26.08.2016 12:48

Al je komentar za 10, za sve one koji misle svojom glavom.Neka se zivo i zdravo pa kako bude.

ODGOVORITE
Name

blbl

26.08.2016 13:02

Dačić: Poslat ćemo i vojsku, ali referendum u RS-u će biti održan! ZAKUHAVA SE DOBRO. Valja ici u nabavku suhe hrane za nedaj boze.

ODGOVORITE
Name

Realno

26.08.2016 14:03

Neka ova dva slona a to su Dacic l Milanovic pociste svoje avlije pa posle nek njih dva nek izadzu u ring pa ko jaci jesu naivni

Name

#

26.08.2016 18:58

Svi političari koji su se u zadnjih 10 i više godina pitali, u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, pod istragom su. Njima treba nešto što bi im pomoglo. Medjutim....nema od toga ništa. Naj.bali su. I vrijeme je.

ODGOVORITE
Name

Kotorvaros

26.08.2016 20:10

po meni a i misljenje je mnogih ljudi sa koima sam pricao sledeca.:sve politicare sadasnje koji su u vrhu partija i vlasti u zadnjih 20 godina bi trebalo da se rijesimo odnosno da ih sklonemo sa vlasti i uticaja i da damo podrsku novim generacijama i mladim ljudima i svi smo misljenja da bi sigurno bilo bolje nego ova stara ''govna politicka'' sto nam pamet sole

ODGOVORITE