У Дервенти отворен тржни центар 'Ритејл парк'

Тржни центар „Ритејл парк“ отворен је у Дервенти, а овом инвестицијом посао је добило 100 радника. Директор и власник тржног центра „Ритејл парк“ Миладин Прерадовић рекао је да се објекат простире на површини од 5.600 метара квадратних и да има осам великих закупаца од којих је највећи трговачки ланац „Бинго“.

Република Српска 26.08.2016 | 08:28
У Дервенти отворен тржни центар 'Ритејл парк'
"Наредне године планирамо да градимо још једну ламелу, јер постоји велико интересовање за пословне просторе. Ово је значајна инвестиција и за Дервенту и за Републике Српске, а посебно јер је запослено 100 радника" рекао је Прерадовић.

Након изградње друге ламеле објекат ће имати око 14.000 квадрата, а вриједност инвестиције ће достићи десет милиона марака.

Службеник за односе с јавношћу компаније „Бинго“ из Тузле Татјана Пауновски изјавила је да су отворили 177. тржни центар, а први у Дервенти.

"Драго нам је што смо овако дочекани и да има доста посјетилаца. За наше купце смо приредили бројна изненађења, награде и поклон пакете, ту је и забавни садржај и представа за дјецу 'Маша и медо'" рекла је Пауновски.

„Бингов“ хипермаркет у Дервенти, према њеним ријечима, простире се на површини од 1.500 метара квадратних, а осим што је највећи закупац, у њему је запослено и највише радника – 40.

Начелник Дервенте Милорад Симић честитао је Прерадовићу на отварању тржног центра и свим закупцима пословних простора који ће радити у саставу објекта.

"Лијепо је бити начелник када присуствујемо оваквим догађајима. Ово је највећа послијератна инвестиција у Дервенти. Параметар развијености једне локалне заједнице су еминентне фирме, отварање погона и запошљавање" рекао је Симић.

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, који је са Прерадовићем и Симићем отворио тржни центар, рекао је да Дервента постаје модеран и успјешан град и примјер другима како треба стварати пословни амбијент.

"Инвеститор који је саградио тржни центар препознао је Дервенту као мјесто гдје треба улагати. Честитам Прерадовићу, који је сам финансирао изградњу објекта, и његовим партнерима који су кренули у посао. Честитке упућујем и локалној заједници која је створила услове да инвеститори препознају Дервенту као повољно мјесто за улагање" изјавио је Клокић.

Отварању тржног центра присуствовао је и министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш.

Палета брендова

У оквиру тржног центра „Ритејл парк“ пословаће хипермаркет „Бинго“, „Ретро шус“, „Дидако“, ЈYСК, „Том Тејлор“, „Моја оптика“, „Јувента“, а биће заступљени још многи други домаћи и страни брендови.

Новоотворени тржни центар саграђен је поред магистралног пута Дервента – Брод, а у склопу објекта ради и ресторан и самоуслужна ауто-праоница.

Извор: Глас Српске

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

бн

26.08.2016 06:32

Ееееее одакле Прерадовицу толике паре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

26.08.2016 08:25

Још 100 нових радника са платом од 300.00 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фф

26.08.2016 08:35

Гдје ископаше овај назив , контам да сам негдје у иностранству. Ипак је ово Дервента пуна гегула.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фх

10.09.2016 21:32

Јел јyск почео са радом?

ОДГОВОРИТЕ