U Derventi otvoren tržni centar 'Ritejl park'

Tržni centar „Ritejl park“ otvoren je u Derventi, a ovom investicijom posao je dobilo 100 radnika. Direktor i vlasnik tržnog centra „Ritejl park“ Miladin Preradović rekao je da se objekat prostire na površini od 5.600 metara kvadratnih i da ima osam velikih zakupaca od kojih je najveći trgovački lanac „Bingo“.

Republika Srpska 26.08.2016 | 08:28
U Derventi otvoren tržni centar 'Ritejl park'
"Naredne godine planiramo da gradimo još jednu lamelu, jer postoji veliko interesovanje za poslovne prostore. Ovo je značajna investicija i za Derventu i za Republike Srpske, a posebno jer je zaposleno 100 radnika" rekao je Preradović.

Nakon izgradnje druge lamele objekat će imati oko 14.000 kvadrata, a vrijednost investicije će dostići deset miliona maraka.

Službenik za odnose s javnošću kompanije „Bingo“ iz Tuzle Tatjana Paunovski izjavila je da su otvorili 177. tržni centar, a prvi u Derventi.

"Drago nam je što smo ovako dočekani i da ima dosta posjetilaca. Za naše kupce smo priredili brojna iznenađenja, nagrade i poklon pakete, tu je i zabavni sadržaj i predstava za djecu 'Maša i medo'" rekla je Paunovski.

„Bingov“ hipermarket u Derventi, prema njenim riječima, prostire se na površini od 1.500 metara kvadratnih, a osim što je najveći zakupac, u njemu je zaposleno i najviše radnika – 40.

Načelnik Dervente Milorad Simić čestitao je Preradoviću na otvaranju tržnog centra i svim zakupcima poslovnih prostora koji će raditi u sastavu objekta.

"Lijepo je biti načelnik kada prisustvujemo ovakvim događajima. Ovo je najveća poslijeratna investicija u Derventi. Parametar razvijenosti jedne lokalne zajednice su eminentne firme, otvaranje pogona i zapošljavanje" rekao je Simić.

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, koji je sa Preradovićem i Simićem otvorio tržni centar, rekao je da Derventa postaje moderan i uspješan grad i primjer drugima kako treba stvarati poslovni ambijent.

"Investitor koji je sagradio tržni centar prepoznao je Derventu kao mjesto gdje treba ulagati. Čestitam Preradoviću, koji je sam finansirao izgradnju objekta, i njegovim partnerima koji su krenuli u posao. Čestitke upućujem i lokalnoj zajednici koja je stvorila uslove da investitori prepoznaju Derventu kao povoljno mjesto za ulaganje" izjavio je Klokić.

Otvaranju tržnog centra prisustvovao je i ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš.

Paleta brendova

U okviru tržnog centra „Ritejl park“ poslovaće hipermarket „Bingo“, „Retro šus“, „Didako“, JYSK, „Tom Tejlor“, „Moja optika“, „Juventa“, a biće zastupljeni još mnogi drugi domaći i strani brendovi.

Novootvoreni tržni centar sagrađen je pored magistralnog puta Derventa – Brod, a u sklopu objekta radi i restoran i samouslužna auto-praonica.

Izvor: Glas Srpske

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

bn

26.08.2016 08:32

Eeeeee odakle Preradovicu tolike pare

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

26.08.2016 10:25

Još 100 novih radnika sa platom od 300.00 KM.

ODGOVORITE
Name

ff

26.08.2016 10:35

Gdje iskopaše ovaj naziv , kontam da sam negdje u inostranstvu. Ipak je ovo Derventa puna gegula.

ODGOVORITE
Name

Fh

10.09.2016 23:32

Jel jysk počeo sa radom?

ODGOVORITE