УС опен: Ђере, Тепавац, Јакшићева и Јоровићева без главног жреба

Ласло Ђере и Марко Тепавац завршили су учешће у квалификацијама за УС Опен, поразима у другом колу квалификација за последњи Грен Слем сезоне.

Тенис 26.08.2016 | 08:45
УС опен: Ђере, Тепавац, Јакшићева и Јоровићева без главног жреба
Тепавац, тренутно 185. играч света, поражен је Јозефа Ковалика из Словачке, 125. играча планете, после 53 минута игре у два сета – 6:1, 6:3.

С друге стране, Ђере, који је за једну позицију боље пласиран од Тепавца на АТП листи, елиминисан је после велике борбе у три сета и 127 минута игре од Хенрија Лаксонена из Швајцарске – 3:6, 6:3, 6:4.

Ђере је успео сјајном игром у финишу првог сета да стигне до вођства, када је направио два брејка и успео да приведе први део игре у своју корист.

Међутим, Швајцарац одговара већ на старту другог сета, прави брејк који чува до самог краја, а онда новим одузетим сервисом долази до изједначења.

У први мах се чинило да Ђере није дозволио да га то поремети, јер је он овога пута био тај који је сет отворио брејком, ипак – није издржао. Лаксонен се вратио у шестом гему за 3:3, пре него што је другу брејк/меч лопту претворио у коначни тријумф.

Ни наше девојке нису имале среће да се домогну последње рунде квалификација, Јована Јакшић изгубила Надије Подорске из Аргентине после три сета – 6:2, 6:7(10), 7:5, док је од Иване Јоровић у два сета била боља Монтсерат Гонсалес – 7:5, 6:1.

Јована је најпре сјајном игром стигла до вођства у сетовима, натавила је у истом ритму и створила себи вишак средином другог, али је онда Подрска успела да начини тотални преокрет.

Изборила је тај-брејк, који је тек после 18. одиграног поена решила у своју корист, да би онда у потпуности искористила тренутак и боље се снашла у 'киши брејкова' (чак девет) за тријумф од 7:5.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар