US open: Đere, Tepavac, Jakšićeva i Jorovićeva bez glavnog žreba

Laslo Đere i Marko Tepavac završili su učešće u kvalifikacijama za US Open, porazima u drugom kolu kvalifikacija za poslednji Gren Slem sezone.

Tenis 26.08.2016 | 08:45
US open: Đere, Tepavac, Jakšićeva i Jorovićeva bez glavnog žreba
Tepavac, trenutno 185. igrač sveta, poražen je Jozefa Kovalika iz Slovačke, 125. igrača planete, posle 53 minuta igre u dva seta – 6:1, 6:3.

S druge strane, Đere, koji je za jednu poziciju bolje plasiran od Tepavca na ATP listi, eliminisan je posle velike borbe u tri seta i 127 minuta igre od Henrija Laksonena iz Švajcarske – 3:6, 6:3, 6:4.

Đere je uspeo sjajnom igrom u finišu prvog seta da stigne do vođstva, kada je napravio dva brejka i uspeo da privede prvi deo igre u svoju korist.

Međutim, Švajcarac odgovara već na startu drugog seta, pravi brejk koji čuva do samog kraja, a onda novim oduzetim servisom dolazi do izjednačenja.

U prvi mah se činilo da Đere nije dozvolio da ga to poremeti, jer je on ovoga puta bio taj koji je set otvorio brejkom, ipak – nije izdržao. Laksonen se vratio u šestom gemu za 3:3, pre nego što je drugu brejk/meč loptu pretvorio u konačni trijumf.

Ni naše devojke nisu imale sreće da se domognu poslednje runde kvalifikacija, Jovana Jakšić izgubila Nadije Podorske iz Argentine posle tri seta – 6:2, 6:7(10), 7:5, dok je od Ivane Jorović u dva seta bila bolja Montserat Gonsales – 7:5, 6:1.

Jovana je najpre sjajnom igrom stigla do vođstva u setovima, natavila je u istom ritmu i stvorila sebi višak sredinom drugog, ali je onda Podrska uspela da načini totalni preokret.

Izborila je taj-brejk, koji je tek posle 18. odigranog poena rešila u svoju korist, da bi onda u potpunosti iskoristila trenutak i bolje se snašla u 'kiši brejkova' (čak devet) za trijumf od 7:5.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar