Драма у БГ: Полиција већ 16 сати у опсади

Полиција и даље трага за наоружаним нападачем који је након пуцњаве утрчао у зграду у Улици Јурија Гагарина 241 на Новом Београду, а нових детаља нема.

Србија 26.08.2016 | 12:55
Драма у БГ: Полиција већ 16 сати у опсади
Како јављају репортери са места догађаја, полиција и даље "стражари" испред вишеспратнице у којој има 90 станова, али се практично од раних јутарњих часова ништа не догађа.

Припадници МУП, који су опколили зграду уз спискове станара контролишу ко у њу улази и из ње излази, а новинарске екипе су морале да се удаље, па није познато да ли трају претреси у самој згради.

Како је раније објављено, једна станарка је полицији дала снимак сигурносних камера на којем се, како се наводи, види да је реч "о проћелавом мушкарцу, старом око тридесетак година, који носи наочаре за сунце".

Током ноћи је био блокиран улаз у зграду, а сада се дозвољава станарима да уђу и изађу, уз строгу контролу.

Како је репортеру Тањуга рекао станар те зграде Здравко Гашовић, полиција је синоћ претресла његов и још неке станове у потрази за мушкарцем.

"О свему што се догађа прво сам сазнао из медија, али сам мислио да то није у нашој згради, пошто је јављено да се све догађа у Гандијевој улици. Тек случајно, када сам се чуо са синовима у Америци преко Скајпа, они су ми рекли да је ипак моја зграда у питању. Изашао сам на терасу и видео да је полиција опколила солитер", рекао је Гашовић.

Према његовим речима, ситуација овог јутра је непромењена у односу на синоћ, с тим што је на месту збивања "нешто можда мање полицијских снага".

Мушкарац који је возио црни аутомобил марке БМW у четвртак нешто после 20 сати почео је да пуца насумично из возила и аутомобилом ударао у друге аутомобиле у Улици Јурија Гагарина на Новом Београду, оштетивши најмање још четири возила.

После пуцњаве, осумњичени је побегао даље Улицом Јурија Гагарина, али му је код броја 213 отпао точак на возилу, па је наставио да трчи и наоружан улетео у солитер у Улици Јурија Гагарина 241.

Како је синоћ јавио Тањугов извештач с места догађаја, полицијске снаге опколиле су цео Блок 45 на Новом Београду, као и солитер у којем се крије нападач.

Полиција је, како наводе београдски медији, пронашла два пиштоља у напуштеном аутомобилу нападача.

Јаке полицијске снаге опколиле су солитер у којем се налази нападач, а на место збивања стигли су и полицајци с дресираним псима.








Извор: РТС/Б92
Фото: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

xy

26.08.2016 09:24

Нађоше ли тог мушкарца што је ушао у зграду. Можда нису ни то????

ОДГОВОРИТЕ
Name

нормално питањ

26.08.2016 10:47

циними се да је то зграда где се крио Радован Карадзиц ту нису циста посла

ОДГОВОРИТЕ