Drama u BG: Policija već 16 sati u opsadi

Policija i dalje traga za naoružanim napadačem koji je nakon pucnjave utrčao u zgradu u Ulici Jurija Gagarina 241 na Novom Beogradu, a novih detalja nema.

Srbija 26.08.2016 | 12:55
Drama u BG: Policija već 16 sati u opsadi
Kako javljaju reporteri sa mesta događaja, policija i dalje "stražari" ispred višespratnice u kojoj ima 90 stanova, ali se praktično od ranih jutarnjih časova ništa ne događa.

Pripadnici MUP, koji su opkolili zgradu uz spiskove stanara kontrolišu ko u nju ulazi i iz nje izlazi, a novinarske ekipe su morale da se udalje, pa nije poznato da li traju pretresi u samoj zgradi.

Kako je ranije objavljeno, jedna stanarka je policiji dala snimak sigurnosnih kamera na kojem se, kako se navodi, vidi da je reč "o proćelavom muškarcu, starom oko tridesetak godina, koji nosi naočare za sunce".

Tokom noći je bio blokiran ulaz u zgradu, a sada se dozvoljava stanarima da uđu i izađu, uz strogu kontrolu.

Kako je reporteru Tanjuga rekao stanar te zgrade Zdravko Gašović, policija je sinoć pretresla njegov i još neke stanove u potrazi za muškarcem.

"O svemu što se događa prvo sam saznao iz medija, ali sam mislio da to nije u našoj zgradi, pošto je javljeno da se sve događa u Gandijevoj ulici. Tek slučajno, kada sam se čuo sa sinovima u Americi preko Skajpa, oni su mi rekli da je ipak moja zgrada u pitanju. Izašao sam na terasu i video da je policija opkolila soliter", rekao je Gašović.

Prema njegovim rečima, situacija ovog jutra je nepromenjena u odnosu na sinoć, s tim što je na mestu zbivanja "nešto možda manje policijskih snaga".

Muškarac koji je vozio crni automobil marke BMW u četvrtak nešto posle 20 sati počeo je da puca nasumično iz vozila i automobilom udarao u druge automobile u Ulici Jurija Gagarina na Novom Beogradu, oštetivši najmanje još četiri vozila.

Posle pucnjave, osumnjičeni je pobegao dalje Ulicom Jurija Gagarina, ali mu je kod broja 213 otpao točak na vozilu, pa je nastavio da trči i naoružan uleteo u soliter u Ulici Jurija Gagarina 241.

Kako je sinoć javio Tanjugov izveštač s mesta događaja, policijske snage opkolile su ceo Blok 45 na Novom Beogradu, kao i soliter u kojem se krije napadač.

Policija je, kako navode beogradski mediji, pronašla dva pištolja u napuštenom automobilu napadača.

Jake policijske snage opkolile su soliter u kojem se nalazi napadač, a na mesto zbivanja stigli su i policajci s dresiranim psima.








Izvor: RTS/B92
Foto: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

xy

26.08.2016 09:24

Nađoše li tog muškarca što je ušao u zgradu. Možda nisu ni to????

ODGOVORITE
Name

normalno pitanj

26.08.2016 10:47

cinimi se da je to zgrada gde se krio Radovan Karadzic tu nisu cista posla

ODGOVORITE