Поново се затресло мјесто Аматриче

У централним деловима Италије рано јутрос је регистрован нови снажан потрес у месту Аматриче, који је већ тешко оштећен у земљотресу од пре два дана.

Свијет 26.08.2016 | 08:15
Поново се затресло мјесто Аматриче
Амерички геолошки институт наводи да је најновији потрес био јачине 4,7 степени Рихтерове скале, док италијански национални геолошки институт наводи да је био 4,8 степени.

Том потресу, који је регистрован нешто пре 6.30 сати, претходило је на десетине слабијих потреса током ноћи.

У последња два дана, после првог снажног земљотреса, регистровано је више од 500 накнадних потреса, пренео је АП.

Према јуче објављеним подацима италијанске службе за цивилну заштиту, у снажном земљотресу, који је у среду погодио централне делове Италије, погинуло је 250 људи, а 365 је повређено.

Како се наводи, око 200 жртава извучено је испод рушевина само у граду Аматриче, пренела је италијанска агенција Анса.

Земљотрес јачине 6,2 степени по Рихтеровој скали, који је у среду у 03.36 сати затресао област у близини Перуђе, око 170 километара североисточно од Рима, осетио се на широком подручју средишње Италије након чега су многи људи истрчали на улице.

Најтеже је погођено подручје између регија Лацио, Марке, Умбрија и Абруца где су уништена места Акумоли, Аматриче, Поста и Арквата дел Тронто у којима су се људима пред зору кровови обрушили на главе док су спавали, па су осванули у рушевинама, крхотинама и прашини.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар