Ponovo se zatreslo mjesto Amatriče

U centralnim delovima Italije rano jutros je registrovan novi snažan potres u mestu Amatriče, koji je već teško oštećen u zemljotresu od pre dva dana.

Svijet 26.08.2016 | 08:15
Ponovo se zatreslo mjesto Amatriče
Američki geološki institut navodi da je najnoviji potres bio jačine 4,7 stepeni Rihterove skale, dok italijanski nacionalni geološki institut navodi da je bio 4,8 stepeni.

Tom potresu, koji je registrovan nešto pre 6.30 sati, prethodilo je na desetine slabijih potresa tokom noći.

U poslednja dva dana, posle prvog snažnog zemljotresa, registrovano je više od 500 naknadnih potresa, preneo je AP.

Prema juče objavljenim podacima italijanske službe za civilnu zaštitu, u snažnom zemljotresu, koji je u sredu pogodio centralne delove Italije, poginulo je 250 ljudi, a 365 je povređeno.

Kako se navodi, oko 200 žrtava izvučeno je ispod ruševina samo u gradu Amatriče, prenela je italijanska agencija Ansa.

Zemljotres jačine 6,2 stepeni po Rihterovoj skali, koji je u sredu u 03.36 sati zatresao oblast u blizini Peruđe, oko 170 kilometara severoistočno od Rima, osetio se na širokom području središnje Italije nakon čega su mnogi ljudi istrčali na ulice.

Najteže je pogođeno područje između regija Lacio, Marke, Umbrija i Abruca gde su uništena mesta Akumoli, Amatriče, Posta i Arkvata del Tronto u kojima su se ljudima pred zoru krovovi obrušili na glave dok su spavali, pa su osvanuli u ruševinama, krhotinama i prašini.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar