Почиње снимање филма "Вратиће се Зоне"

Снимање најзначајнијих сцена филма "Вратиће се Зоне", наставка филма о Зони Замфировој, почиње сутра и биће сниман наредних седам дана у Врању, а премијера филма заказана је за 24. јануар идуће године у Београду.

Србија 25.08.2016 | 22:19
Почиње снимање филма "Вратиће се Зоне"
У спомен кући Боре Станковића биће сниман ентеријера куће главних ликова Зоне и Манета, а зграда Народног музеја, смештена у бившем Пашином селамлуку, користиће се за снимање екстеријера куће.

Редитељ филма Југ Радивојевић рекао је данас на конференцији за новинаре у Врању да ће наставак филма о Зони Замфировој бити сниман у осам градова у Србији, и то у Београду, Пироту, Новом Пазару, Сенти, Владичином Хану, Нишу и Ваљеву.

"Немамо много тога сачуваног са почетка 20. вијека тако да ће снимање у свим градовима, осим Београда, представљати у ствари један град са југа Србије из тог доба", казао је Радивојевић.

Он је казао да ће до октобра бити завршен дио филма у којем се радња одвија у Београду, гдје се Мане и Зоне селе послије вјенчања, а да ће послије тога бити одржане претпремијере у градовима у којима је филм сниман.

Редитељ је рекао да је одлучено да се снима у више градова да би се оживио дух градова са југа Србије из тог времена, али и зато што се оригинална прича о љубави Зоне и Манета није одиграла у Нишу, како је то навео Стеван Сремац, већ у Приштини.

"Причу о Зони и Манету чуо је Бранислав Нушић који је био конзул у Приштини и он је испричао Стевану Сремцу, који је од тога написао свој роман. То није било вријеме када су такве ствари могле да се препричавају, па је он мало измијенио имена, а умјесто Приштине радњу је смјестио у Ниш", рекао је Радивојевић.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић је рекао да је градско вијеће у Врању донијело одлуку да учествује у пројекту снимања филма "Вратиће се Зоне" због промоције тог града познатог по добро очуваним објектима из 18. и 19. вијека.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар