Počinje snimanje filma "Vratiće se Zone"

Snimanje najznačajnijih scena filma "Vratiće se Zone", nastavka filma o Zoni Zamfirovoj, počinje sutra i biće sniman narednih sedam dana u Vranju, a premijera filma zakazana je za 24. januar iduće godine u Beogradu.

Srbija 25.08.2016 | 22:19
Počinje snimanje filma "Vratiće se Zone"
U spomen kući Bore Stankovića biće sniman enterijera kuće glavnih likova Zone i Maneta, a zgrada Narodnog muzeja, smeštena u bivšem Pašinom selamluku, koristiće se za snimanje eksterijera kuće.

Reditelj filma Jug Radivojević rekao je danas na konferenciji za novinare u Vranju da će nastavak filma o Zoni Zamfirovoj biti sniman u osam gradova u Srbiji, i to u Beogradu, Pirotu, Novom Pazaru, Senti, Vladičinom Hanu, Nišu i Valjevu.

"Nemamo mnogo toga sačuvanog sa početka 20. vijeka tako da će snimanje u svim gradovima, osim Beograda, predstavljati u stvari jedan grad sa juga Srbije iz tog doba", kazao je Radivojević.

On je kazao da će do oktobra biti završen dio filma u kojem se radnja odvija u Beogradu, gdje se Mane i Zone sele poslije vjenčanja, a da će poslije toga biti održane pretpremijere u gradovima u kojima je film sniman.

Reditelj je rekao da je odlučeno da se snima u više gradova da bi se oživio duh gradova sa juga Srbije iz tog vremena, ali i zato što se originalna priča o ljubavi Zone i Maneta nije odigrala u Nišu, kako je to naveo Stevan Sremac, već u Prištini.

"Priču o Zoni i Manetu čuo je Branislav Nušić koji je bio konzul u Prištini i on je ispričao Stevanu Sremcu, koji je od toga napisao svoj roman. To nije bilo vrijeme kada su takve stvari mogle da se prepričavaju, pa je on malo izmijenio imena, a umjesto Prištine radnju je smjestio u Niš", rekao je Radivojević.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je rekao da je gradsko vijeće u Vranju donijelo odluku da učestvuje u projektu snimanja filma "Vratiće se Zone" zbog promocije tog grada poznatog po dobro očuvanim objektima iz 18. i 19. vijeka.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar