ЛЕ: Војводина се ремијем опростила од Европе!

Вошин европски бод мало за пласман у европску другу лигу - крај без испаљеног метка! Голман Марко Кордић двема интервенцијама спречио други пораз Новосађана од АЗ-а, у реваншу без голова!

Фудбал 25.08.2016 | 22:15
ЛЕ: Војводина се ремијем опростила од Европе!
Олимпијске игре су завршене, али су очигледно оставиле инспиративан утисак на АЗ Алкмар. Фудбалери холандског тима су се у реванш мечу са Војводином водили олимпијским мотом: „брже, више, јаче“ и рутински одбранили три гола предности из Новог Сада - 0:0.

А ако су домаћини били импресионирани Играма у Рију, играчи Војводине били су импресионирани АЗ-ом. Можда и амбијентом - иако мали, али за потребе Амкара савршени АФАС стадион једва да је био испуњен са 50 одсто капацитета - вероватније ипак квалитетом ривала. Можда због оних 0:3 на "Карађорђу", вероватније тиме што су се Холанђани потрудили да им и вечерас брзо потврде да тај новосадски резултат није био случајан.

Писали смо и у извештају са прве утакмице, говорио је и Ненад Лалатовић уочи ове, али вреди поновити: српски клубови једноставно нису припремљени за озбиљан европски фудбал, јер Суперллига не даје основ за сазревање.

Није АЗ био посебно спектакуларан, није „одучио“ Вошу од фудбала, али је у сваком дуелу био за нијансу јачи, у сваком скоку мало виши, у сваком трку бржи. Толико да се у гостујући састав већ у раним фазама утакмице увукла нервоза која је при сваком додиру са лоптом прелазила у благи напад панике. Једини план је био само што пре се ослободити лопте, а у таквим ситуацијама обично се бирају погрешна решења.

Недостајало је храбрости да се покуша нешто ван шаблона, да се можда ривалу ували неки лакат, тек да схвати да му Воша неће поклонити победу. Истина и није, али колико је урзок томе у Вошиној жељи да остане непоражена - а у њу треба похвалити макар због Уефиних бодова које су суперлигаши пречесто поклањали - толико и у промашајима пре свих Фреда Фрајдеја, Алирезе Јаханбакша, Матијаса Јохансона, па и штопере Рона Флара, који је у 36. минуту претрчао цео терен као поред чуњева и са 20-ак метара тукао тик поред стативе.

Са друге стране, Воша за 90 минута на АФАС стадион - ни шут у оквир противничког гола. Два пута амбициозни покушаји Дарка Пушкарића, који је - такође са позиције централног бека - покушао да размрда саиграче, једном умало непрецизна завршница Дејана Мелегапосле соло продора, неколико солидних убацивања са стране која нико није стигао.

Десна страна затворена, леву је АЗ упорно нападао и уплашио је толико да се брзо укопала на своју половину терена. АЗ није друга димензија за Војводину. Али да европски фудбал издељен у лиге, сигурно би био макар ранг изнад.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Таксират

26.08.2016 05:40

Засто узвицник на крају наслова, у најгорем слуцају упитник. АЗ је врло јак противник али ниста није искљуцено. Уосталом при многим насловима се наводе узвицници сто уопсте није потребно, као и у садрзају текстова.

ОДГОВОРИТЕ