LE: Vojvodina se remijem oprostila od Evrope!

Vošin evropski bod malo za plasman u evropsku drugu ligu - kraj bez ispaljenog metka! Golman Marko Kordić dvema intervencijama sprečio drugi poraz Novosađana od AZ-a, u revanšu bez golova!

Fudbal 25.08.2016 | 22:15
LE: Vojvodina se remijem oprostila od Evrope!
Olimpijske igre su završene, ali su očigledno ostavile inspirativan utisak na AZ Alkmar. Fudbaleri holandskog tima su se u revanš meču sa Vojvodinom vodili olimpijskim motom: „brže, više, jače“ i rutinski odbranili tri gola prednosti iz Novog Sada - 0:0.

A ako su domaćini bili impresionirani Igrama u Riju, igrači Vojvodine bili su impresionirani AZ-om. Možda i ambijentom - iako mali, ali za potrebe Amkara savršeni AFAS stadion jedva da je bio ispunjen sa 50 odsto kapaciteta - verovatnije ipak kvalitetom rivala. Možda zbog onih 0:3 na "Karađorđu", verovatnije time što su se Holanđani potrudili da im i večeras brzo potvrde da taj novosadski rezultat nije bio slučajan.

Pisali smo i u izveštaju sa prve utakmice, govorio je i Nenad Lalatović uoči ove, ali vredi ponoviti: srpski klubovi jednostavno nisu pripremljeni za ozbiljan evropski fudbal, jer Superlliga ne daje osnov za sazrevanje.

Nije AZ bio posebno spektakularan, nije „odučio“ Vošu od fudbala, ali je u svakom duelu bio za nijansu jači, u svakom skoku malo viši, u svakom trku brži. Toliko da se u gostujući sastav već u ranim fazama utakmice uvukla nervoza koja je pri svakom dodiru sa loptom prelazila u blagi napad panike. Jedini plan je bio samo što pre se osloboditi lopte, a u takvim situacijama obično se biraju pogrešna rešenja.

Nedostajalo je hrabrosti da se pokuša nešto van šablona, da se možda rivalu uvali neki lakat, tek da shvati da mu Voša neće pokloniti pobedu. Istina i nije, ali koliko je urzok tome u Vošinoj želji da ostane neporažena - a u nju treba pohvaliti makar zbog Uefinih bodova koje su superligaši prečesto poklanjali - toliko i u promašajima pre svih Freda Frajdeja, Alireze Jahanbakša, Matijasa Johansona, pa i štopere Rona Flara, koji je u 36. minutu pretrčao ceo teren kao pored čunjeva i sa 20-ak metara tukao tik pored stative.

Sa druge strane, Voša za 90 minuta na AFAS stadion - ni šut u okvir protivničkog gola. Dva puta ambiciozni pokušaji Darka Puškarića, koji je - takođe sa pozicije centralnog beka - pokušao da razmrda saigrače, jednom umalo neprecizna završnica Dejana Melegaposle solo prodora, nekoliko solidnih ubacivanja sa strane koja niko nije stigao.

Desna strana zatvorena, levu je AZ uporno napadao i uplašio je toliko da se brzo ukopala na svoju polovinu terena. AZ nije druga dimenzija za Vojvodinu. Ali da evropski fudbal izdeljen u lige, sigurno bi bio makar rang iznad.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Taksirat

26.08.2016 05:40

Zasto uzvicnik na kraju naslova, u najgorem slucaju upitnik. AZ je vrlo jak protivnik ali nista nije iskljuceno. Uostalom pri mnogim naslovima se navode uzvicnici sto uopste nije potrebno, kao i u sadrzaju tekstova.

ODGOVORITE