Бомба(ш) у Мадриду! Некад Дијего, јуче Арда, а сутра...?!

Атлетико опет насрће на Чалханоглуа!

Фудбал 26.08.2016 | 13:30
Бомба(ш) у Мадриду! Некад Дијего, јуче Арда, а сутра...?!
Некад Дијего, после Арда Туран, а од следеће сезоне можда Хакан Чалханоглу. Атлетико воли да у својим редовима има специјалца за слободне ударце, а мало је оних који то чине боље од Хакана Чалханоглуа. Турски репрезентативац одавно је једно од имена које се најчешће изговара по канцеларијама на “Висенте Калдерону“ , а према наводима мадридског Аса сада је поново актуелан.

Покушао је црвено-бели мадридски тим да га доведе још пре две сезоне, али је тада младиХакан изабрао останак у родној Немачкој и за 14.500.000 евра из Хамбурга прешао у Бајерн. Сада је две године старији, искуснији, трофеја гладнији, а Атлетико је у међувремену постао клуб који свакако спада у ТОП 10 на свету у овом тренутку.

По резултатима свакако, играо је два финала Лиге шампиона у последње три године, а они доносе и новац, па за Јорганџије сума од 20.000.000 евра, колико би, сматрају у Мадриду, било довољно да смекша Аспиринџије, није непремостива препрека.

Чалханоглу је током две сезоне у Леверкузену одиграо 58 лигашких утакмица за Бајер и постигао 11 голова. Слободни ударци постали су његов “трејдмарк“, али далеко од тога даХакану недостаје других фудбалских квалитета.

Габи, Тијаго, Коке, Саул већ неко време су зацементирани као првотимци у везном редуДијега Симеонеа, али Чалханоглу би имао чиме да надогради тим са “Калдерона“. С тим да би његов долазак веровазно значио одлазак Оливера Тореса и Диога Жоте на каљење у неке мање захтевне средине. То би, уостлаом, могло да се деси и без његовог доласка.

Иначе, Симеоне је имао прилике да се лично увери у Чалханоглуове могућности. Састали су се Атлетико и Бајер у сезони 2014/2015- У Леверкузену је баш Чалханоглу постигао једини гол, у Мадриду је шпански представик надокнадио минус и у пенал серији изборио четвртфинале. Хакан је шутирао први једанаестерац за Бајер. Јан Облак је одбранио. Али био је најбољи у Бајеровом тиму.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар