Bomba(š) u Madridu! Nekad Dijego, juče Arda, a sutra...?!

Atletiko opet nasrće na Čalhanoglua!

Fudbal 26.08.2016 | 13:30
Bomba(š) u Madridu! Nekad Dijego, juče Arda, a sutra...?!
Nekad Dijego, posle Arda Turan, a od sledeće sezone možda Hakan Čalhanoglu. Atletiko voli da u svojim redovima ima specijalca za slobodne udarce, a malo je onih koji to čine bolje od Hakana Čalhanoglua. Turski reprezentativac odavno je jedno od imena koje se najčešće izgovara po kancelarijama na “Visente Kalderonu“ , a prema navodima madridskog Asa sada je ponovo aktuelan.

Pokušao je crveno-beli madridski tim da ga dovede još pre dve sezone, ali je tada mladiHakan izabrao ostanak u rodnoj Nemačkoj i za 14.500.000 evra iz Hamburga prešao u Bajern. Sada je dve godine stariji, iskusniji, trofeja gladniji, a Atletiko je u međuvremenu postao klub koji svakako spada u TOP 10 na svetu u ovom trenutku.

Po rezultatima svakako, igrao je dva finala Lige šampiona u poslednje tri godine, a oni donose i novac, pa za Jorgandžije suma od 20.000.000 evra, koliko bi, smatraju u Madridu, bilo dovoljno da smekša Aspirindžije, nije nepremostiva prepreka.

Čalhanoglu je tokom dve sezone u Leverkuzenu odigrao 58 ligaških utakmica za Bajer i postigao 11 golova. Slobodni udarci postali su njegov “trejdmark“, ali daleko od toga daHakanu nedostaje drugih fudbalskih kvaliteta.

Gabi, Tijago, Koke, Saul već neko vreme su zacementirani kao prvotimci u veznom reduDijega Simeonea, ali Čalhanoglu bi imao čime da nadogradi tim sa “Kalderona“. S tim da bi njegov dolazak verovazno značio odlazak Olivera Toresa i Dioga Žote na kaljenje u neke manje zahtevne sredine. To bi, uostlaom, moglo da se desi i bez njegovog dolaska.

Inače, Simeone je imao prilike da se lično uveri u Čalhanogluove mogućnosti. Sastali su se Atletiko i Bajer u sezoni 2014/2015- U Leverkuzenu je baš Čalhanoglu postigao jedini gol, u Madridu je španski predstavik nadoknadio minus i u penal seriji izborio četvrtfinale. Hakan je šutirao prvi jedanaesterac za Bajer. Jan Oblak je odbranio. Ali bio je najbolji u Bajerovom timu.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar