Драган Ђилас одлази из КСС-а: Вријеме је за ново руководство!

Шта ће бити са Сашом и Марином?! „Надам се да остају што дуже“, каже још увек први човек наше кошарке, подсећајући да селектори мушке и женске репрезентације имају вишегодишње уговоре.

Кошарка 26.08.2016 | 14:15
Драган Ђилас одлази из КСС-а: Вријеме је за ново руководство!
Медаље су медаље, али реч је реч. Ванредни успех наших селекција на Олимпијским играма у Рију ни за јоту није променио став првог човека Кошаркашког савеза Србије, Драгана Ђиласа. После пет и по година на челу ове организације, некадашњи градоначелник Београда се повлачи с функције.

На промену мишљења не могу да га натерају ни одличја из Бразила, иако су она круна не само његовог, већ и рада пре свега Александра Ђорђевића и Марине Маљковић.

Ђилас у опширном интервјуу Политици појашњава да је одлуку о повлачењу са места првог човека наше кошарке донео и пре него што су наше репрезентације кренуле на други крај света, одакле се данас враћају овенчане славом.

„Сматрам да је скоро шест година довољно. Остварили смо огромне успехе, Савез нема финансијских проблема, уважени смо у ФИБА. Мислим да је време да на чело савеза дође неко нови, с новом енергијом. Мандат ми траје до 2019, двапут су ме људи кошарке бирали за председника, што је била велика част за мене. Одлучио сам да је сад време да се повучем и у неколико наредних месеци КСС ће добити ново руководство“, прецизирао је, између осталог, Драган Ђилас за Политику.

За време његовог мандата сениори су, после почетних неуспеха на ЕП у Литванији и Словенији, играли три везана полуфинала и два финала (Мундобаскет у Шпанији, ЕП чија је завршница била у Француској и ИО у Рију), узели два сребра, док су даме покориле Европу у Мађарској прошле године и освојиле бронзу у Рију, а успут играле по једно полуфинале ЕП и СП.

Земља кошарке је поново оживела захваљујући Салету Ђорђевићу и Марини Маљковић, те је од круцијалног значаја да обоје остану на селекторским клупама.

„Још прошле године смо потписали вишегодишње уговоре са Сашом и Марином. Само од њих зависи докад ће предводити ове девојке и момке. Ја се надам што дуже“, додао је Ђилас заПолитику.

Председник КСС лично се постара да селектори, али и чланови њихових стручних штабова, накнадно добију медаље, јер их, према пракси, организатор Олимпијских играра додељује само директним произвођачима. Играчима и играчицама.

То значи да ће одличје добити још селектор Александар Ђорђевић, његови помоћнициМирослав Николић, Јовица Антонић, Милан Минић, Горан Бједов, кондициони тренер МладенМихајловић, лекари Драган Радовановић и Милан Мирковић, скаути Драган Попов и Горан Топић, физиотерапеути Душан Сајић, Марко Сокић, Велибор Косановић, економ Јовица Аничић и тим менаџер Небојша Илић у мушкој, односно селектор Марина Маљковић, њен први сарадници Драган Ратковић, Бојан Јанковић и Милош Пађен, физиотерапеут Бранко Стојнић и тим менаџер Јадранка Тркуља у женској репрезентацији.

Заслужили су...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар