Dragan Đilas odlazi iz KSS-a: Vrijeme je za novo rukovodstvo!

Šta će biti sa Sašom i Marinom?! „Nadam se da ostaju što duže“, kaže još uvek prvi čovek naše košarke, podsećajući da selektori muške i ženske reprezentacije imaju višegodišnje ugovore.

Košarka 26.08.2016 | 14:15
Dragan Đilas odlazi iz KSS-a: Vrijeme je za novo rukovodstvo!
Medalje su medalje, ali reč je reč. Vanredni uspeh naših selekcija na Olimpijskim igrama u Riju ni za jotu nije promenio stav prvog čoveka Košarkaškog saveza Srbije, Dragana Đilasa. Posle pet i po godina na čelu ove organizacije, nekadašnji gradonačelnik Beograda se povlači s funkcije.

Na promenu mišljenja ne mogu da ga nateraju ni odličja iz Brazila, iako su ona kruna ne samo njegovog, već i rada pre svega Aleksandra Đorđevića i Marine Maljković.

Đilas u opširnom intervjuu Politici pojašnjava da je odluku o povlačenju sa mesta prvog čoveka naše košarke doneo i pre nego što su naše reprezentacije krenule na drugi kraj sveta, odakle se danas vraćaju ovenčane slavom.

„Smatram da je skoro šest godina dovoljno. Ostvarili smo ogromne uspehe, Savez nema finansijskih problema, uvaženi smo u FIBA. Mislim da je vreme da na čelo saveza dođe neko novi, s novom energijom. Mandat mi traje do 2019, dvaput su me ljudi košarke birali za predsednika, što je bila velika čast za mene. Odlučio sam da je sad vreme da se povučem i u nekoliko narednih meseci KSS će dobiti novo rukovodstvo“, precizirao je, između ostalog, Dragan Đilas za Politiku.

Za vreme njegovog mandata seniori su, posle početnih neuspeha na EP u Litvaniji i Sloveniji, igrali tri vezana polufinala i dva finala (Mundobasket u Španiji, EP čija je završnica bila u Francuskoj i IO u Riju), uzeli dva srebra, dok su dame pokorile Evropu u Mađarskoj prošle godine i osvojile bronzu u Riju, a usput igrale po jedno polufinale EP i SP.

Zemlja košarke je ponovo oživela zahvaljujući Saletu Đorđeviću i Marini Maljković, te je od krucijalnog značaja da oboje ostanu na selektorskim klupama.

„Još prošle godine smo potpisali višegodišnje ugovore sa Sašom i Marinom. Samo od njih zavisi dokad će predvoditi ove devojke i momke. Ja se nadam što duže“, dodao je Đilas zaPolitiku.

Predsednik KSS lično se postara da selektori, ali i članovi njihovih stručnih štabova, naknadno dobiju medalje, jer ih, prema praksi, organizator Olimpijskih igrara dodeljuje samo direktnim proizvođačima. Igračima i igračicama.

To znači da će odličje dobiti još selektor Aleksandar Đorđević, njegovi pomoćniciMiroslav Nikolić, Jovica Antonić, Milan Minić, Goran Bjedov, kondicioni trener MladenMihajlović, lekari Dragan Radovanović i Milan Mirković, skauti Dragan Popov i Goran Topić, fizioterapeuti Dušan Sajić, Marko Sokić, Velibor Kosanović, ekonom Jovica Aničić i tim menadžer Nebojša Ilić u muškoj, odnosno selektor Marina Maljković, njen prvi saradnici Dragan Ratković, Bojan Janković i Miloš Pađen, fizioterapeut Branko Stojnić i tim menadžer Jadranka Trkulja u ženskoj reprezentaciji.

Zaslužili su...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar